Najnovije vesti

(VIDEO) OTVORENA IGRAONICA U SABORNOM HRAMU U PODGORICI: Mitropolit Amfilohije osveštao prostorije
Foto: Printscreen Youtube/Острог Тв Студио

dečje sabiralište

(VIDEO) OTVORENA IGRAONICA U SABORNOM HRAMU U PODGORICI: Mitropolit Amfilohije osveštao prostorije

Crna Gora

Pri Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici krenula je sa radom prva crkvena igraonica na ovim prostorima.

Na veliku radost vernog naroda, mnogobrojne dece i sveštenstva mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije osveštao je prostorije Dečjeg sabirališta - igraonice pri Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Igraonica je osveštana u prisustvu sveštenika i velikog broja dece, koja najlepše i najzdravije odrastaju kroz igru, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko - primorske.

Mitropolit je rekao da je igraonica namenjena svoj deci ovoga grada i da za nju posebnu blagodarnost dugujemo ocu Draganu, ali i donatorima. Mitropolit je deci ispričao predanje o caru Davidu kada je bio dete, nakon čega su deca ušla da se igraju u osveštanoj igraonici. Tako je i zvanično otvorena prva crkvena igraonica na ovim prostorima, čiji je upravnik protođakon Vladimir Jaramaz.

Dečja igraonice pri Sabornom hramu u Podgorici, izgrađena je i realizovana blagoslovom mitropolita Amfilohija, a idejom i rešenjem protojereja-stavrofora Dragana Mitrovića, starešine Sabornog hrama a zahvaljujući trudu i pomoći mnogih ljudi, dobrotvora, kažu iz Mitropolije.

Kurir.rs/Novosti.rs

Foto: Printscreen Youtube/Острог Тв Студио

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...