(FOTO) HIT U CRNOJ GORI: Jeftiniji lekovi za nosioce medalja Obilića i Karađorđa, cene u dinarima i nemačkim markama
Foto: Shutterstock

Odluka iz ko zna koje godine

(FOTO) HIT U CRNOJ GORI: Jeftiniji lekovi za nosioce medalja Obilića i Karađorđa, cene u dinarima i nemačkim markama

Crna Gora -

Da su crnogorske institucije pioniri u korišćenju modernih informacionih tehnologija, potvrđuje zbunjujuća Odluka o učešću osiguranika u troškovima korišćenja zdravstvene zaštite, objavljena na zvaničnom internet portalu Fonda za zdravstveno osiguranje.

Crnogorskim medijima se javio čitalac koji je, posle potrage za informacijom, pronašao Odluku u kojoj je vrednost troškova izražena u dinarima i nemačkim markama, i u kojoj se navodi da se osiguranici od učešća u troškovima za lekove oslobađaju ako su Vojni invalidi i nosioci Partizanske spomenice 1941, nosioci Ordena narodnog heroja, nosioci Karađorđeve medalje, Medalje Obilića i samohrani roditelji palih boraca.

"Sajt Fonda za zdravstveno osiguranje je konfuzan i nepregledan, dugo nisam mogao da pronađem informaciju koja me je interesovala, a onda kada sam pomislio da sam je pronašao-ispostavilo se da je reč o Odluci iz ko zna koje godine", istakao je čitalac za crnogorske medije.

foto: Printscreen Fzocg.me

On je podsetio da u Crnoj Gori odavno nisu u opticaju ni dinari ni nemačke marke, a kako kaže, siguran je da nema nosilaca Medalje Obilića i Karađorđa.

Fond, sudeći po naslovnoj strani njihovog portala, povremeno objavljuje nove informacije, ali, u našim ustanovama, optimalno korišćenje mogućnosti koje internet pruža za komunikaciju sa građanima pre je izuzetak, nego pravilo.

foto: Printscreen Fzocg.me

Kurir.rs/Cdm.me

Foto: Profimedia, Printscreen Fzocg.me

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! EKIPA KURIRA NA LICU MESTA! OVO JE POP O KOME BRUJI SRBIJA: Nisam pijan zaspao, imam astmu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja