LOVOKRADICA NA BIZARAN NAČIN IZBEGAO HAPŠENJE: Bacio ronilačko odelo, pa go po nevremenu išao magistralom! Policiji rekao da ide na kupanje!
Foto: Profimedia

BACIO SVU OPREMU I RIBU

LOVOKRADICA NA BIZARAN NAČIN IZBEGAO HAPŠENJE: Bacio ronilačko odelo, pa go po nevremenu išao magistralom! Policiji rekao da ide na kupanje!

Crna Gora -

Noćni ronilac iz Podgorice, odranije poznat policiji po krivolovu, na bizaran način je izbegao sigurno hapšenje, u noći između srede i četvrtka, tako što je bez opreme i ubijene ribe izašao iz mora i potpuno go prošetao do automobila po nevremenu i velikoj hladnoći.

Isti krivolovac prošle godine je hapšen zbog ubijanja ribe podvodnom puškom noću, a preksinoć je “operisao” u zalivu, na potezu između Perasta i Risna.

Budući da ni u vozilu niti kod njega nisu zatekli ronilačku opremu, boce a ni ubijenu ribu, policija nije imala osnova da ga zadrži.

Drugim rečima, “kupao se čovek”, a onda rešio da protegne noge do auta. Na nula stepeni, usred noći. Osumnjičeni je najverovatnije iz mora primetio patrolu koja je stala da kontroliše terensko vozilo parkirano na proširenju u kom ga je čekala supruga. Odelo, boce, lampu i podvodnu pušku sakrio je negde u šipražju ili ih je žrtvovao i bacio u vodu, kako ne bi završio u pritvoru, jer je već prekršajno kažnjavan prošle godine.

“Na zaprepašćenje policije i inspektora za ribarstvo koji su imali dojavu da je okoreli krivolovac ponovo u akciji on je prkoseći vetru i sitnom gradu koji je padao, go prodefilovao do auta, kazao da nema ni ribe ni opreme i seo u kola nakon čega su se odvezli”, kazao je medijima izvor uključen u istragu.

Neverovatan primer koji pokazuje na šta su sve spremni krivolovci da zadrže biznis i izbegnu kazne.

Po zakonu, ribolov noću podvodnom puškom uz upotrebu lampe, sa ili bez ronilačkog aparata, zabranjen je, ali podleže prekršajnoj kazni. To znači da krivolovci u startu prođu tako što plate 250 evra i ostanu bez ronilačke opreme. Za povratnike u prekršaju situacija je opasnija.

Kurir.rs/CDM Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) U ovom srpskom gradu je eskaliralo vršnjačko nasilje. Čak 956 slučajeva nasilja za jedno plugodište!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja