ŠOKANTNI DETALJI LIKVIDACIJE U PODGORICI: Policajci pili kafu u vreme ubistva i nisu reagovali?
Foto: Vijesti/Savo Prelević

BILO IH JE VIŠE U LOKALU

ŠOKANTNI DETALJI LIKVIDACIJE U PODGORICI: Policajci pili kafu u vreme ubistva i nisu reagovali?

Crna Gora -

U trenutku pucnjave u kojoj su ubijeni Radivoje Jovanović (42) i Miloš Šaković (31), u lokalu "Forum" sedeo je najmanje jedan visokorangirani policajac, koji nije reagovao na dvostruko ubistvo.

Prema saznanjima Vijesti, radi se o Miju Bulatoviću, šefu Odseka za prikrivene islednike u Sektoru kriminalistike policije, koji je prethodno, do 2015. godine, bio šef budvanske policije.

Prema istim informacijama, posle prvih ispaljenih hitaca u slučajnu žrtvu mafijaškog obračuna, Radivoja Jovanovića, taj visokopozicionirani policajac nije reagovao kada je naoružani ubica počeo da trči za Milošem Šakovićem, koga je 30 metara dalje ubio, a potom pobegao.

Bulatović je juče, u kratkom telefonskom razgovoru, rekao novinarki da se povodom istražnih radnji obrati Upravi policije.

foto: Vjesti.me

Policajac u trenutku pucnjave, prema tvrdnjama više izvora iz Uprave policije, nije bio naoružan, ali ni jedini policajac u civilu koji se tog dana zatekao u popularnom podgoričkom kafeu.

U lokalu u centru grada, gde izlaze mnogi policajci je i te subote, 31. marta, upravo u trenutku kada je Jovanović krenuo u ubilačku akciju, prema sigurnim saznanjima Vijesti, bilo još policijskih službenika u civilu.

Uprava policije je sinoć saopštila da je Bulatović pre četiri dana smenjen sa mesta rukovodioca organizacione jedinice kojom je rukovodio, ali da je zajedno sa još jednim službenikom preduzeo “određene mere i radnje, čim su primetili da je izvršeno krivično delo “.

"Na izvesnoj udaljenosti od mesta izvršenja teškog ubistva... nalazila su se dva službenika Uprave policije, van dužnosti, nenaoružani, u civilu i sa maloletnim detetom... Postupanje ova dva policijska službenika, kao što se to i očekuje u ovakvim situacijama, predmet je analize, razmatra se da li su preduzeli sve što su shodno zakonu mogli i što se od njih kao policijskih službenika očekivalo”, stoji u saopštenju Uprave policije.

Kurir.rs/Vijesti.me (Svetlana Đokić) Foto: Vijesti/Savo Prelević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) VUČIĆ I BORISOV O SAMITU U SOFIJI! Kosovo je pozvano da učestvuje?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja