(VIDEO) DRAMA U BOKI: Vetar bacio ogroman kruzer opasno blizu obale! Posada se bori da se ne nasuče! Meštani i turisti u panici!
Foto: Vijesti.me/Siniša Luković

TRAGEDIJA NA POMOLU!

(VIDEO) DRAMA U BOKI: Vetar bacio ogroman kruzer opasno blizu obale! Posada se bori da se ne nasuče! Meštani i turisti u panici!

Crna Gora -

Veoma jak vetar bacio je jutros megakruzer "Kraun prinses" (Crown Princess) američke kompanije "Prinses kruzis" (Princess Cruises) opasno blizu obale u zalivu Boke Kotorske.

Ovaj brod, dug 288 metara, vetar je odneo s njegove uobičajene pozicije za sidrenje ispred Dobrote i doveo ga na samo kabel (180 metara) udaljenosti od obale Prčanja.

Gorostasni brod od skoro 114.000 tona sada se s naporom održava na poziciji uz rad mašina, pramčanih i krmenih bočnih propelera.

Na brod se ukrcao pilot Luke Kotor, kapetan Tihomir Andrić, koji koordinira manevrom. Veruje se da se brod neće nasukati ili udariti u obalu, ali situacija je opasna.

foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

Neoubičajeni prizor sa obale prati veliki broj meštana i turista, a more pred centrom Prčanja je potpuno zamućeno od rada propelera megakruzera.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Printscreen Vijesti.me/Siniša Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track