IZGORELA RTV PLJEVLJA: Deo opozicije sumnja na vatromet koji je Opština ispalila sa krova (VIDEO)
Foto: Vijesti/Goran Malidžan

SVE UNIŠTENO

IZGORELA RTV PLJEVLJA: Deo opozicije sumnja na vatromet koji je Opština ispalila sa krova (VIDEO)

Crna Gora -

Pljevlja su ostala bez programa svog lokalnog javnog emitera. Prostorije RTV Pljevlja potpuno su izgorele u požaru u zgradi u strogom centru grada.

Uzrok požara još nije poznat, a vatra je samo poslednja nevolja koja je zadesila zaposlene u ovom mediju. Njima se godinama duguje više plata, zbog čega su i štrajkovali.

"Nekako tragična kulminacija događaja od prethodnih meseci. Javnost je dobro upoznata kroz sve što smo prolazili, posebno zaposleni u ovom lokalnom javnom emiteru. Pozivam i naše rukovodstvo što pre da reaguje, kako bi svi zaposleni, a kojima u ovom momentu nije nimalo jednostavno, saznali pre svega zašto i kako je došlo do požara, a onda i šta će se dalje dešavati sa nama", kazala je novinarka RTV Pljevlja Vanja Janjušević.

foto: Vijesti/Goran Malidžan

U delu pljevaljske opozicije uzrok požara u kojem su, kako tvrde, oštećene i prostorije Demokratske narodne partije, vide u vatrometu, koji je sinoć, povodom Dana nezavisnosti, organizovala opština.

"Mora da snosi odgovornost onaj koji je dozvolio da se sa krova TV Pljevlja ispaljuje vatromet, a da za to nisu obezbeđeni elementarni uslovi. To je jedan tragičan događaj, ali i tragično finale ukupnog višegodišnjeg odnosa Mirka Đačića prema TV Pljevlja i njenim zaposlenima, koji u dugom vremenskom odnosu nisu primali plate", naveo je Vladislav Bojović iz Demokratske narodne partije.

foto: Vijesti/Goran Malidžan

Direktor televizije Dejan Miličić ipak veruje da će se stanje brzo normalizovati.

"Izgoreo je i najveći deo opreme koju smo uspeli poslednjih godina da dobijemo zahvaljujući donacijama i angažovanjem osnivača. Izgorela nam je arhiva. Dobro je što nije bilo ljudskih žrtava. Nadam se da će signal TV Pljevlja za nekoliko dana biti na internet protokolu, a za možda mesec, iz Akademskog centra, gde smo smestili deo opreme...", kaže Miličić.

Miličić se nada da će Opština imati razumevanja ako televizija ovog meseca

ne bude ispunila ugovorne obaveze, a solidarnost pokazuju i druge lokalne televizije.

"Predsednik opštine je bio tu već posle 6 časova i najavio je pomoć, stigla je pomoć i iz Rudnika uglja i nekih emitera iz Crne Gore, pre svega iz TV Budva. Nadam se da će TVCG imati razumevanja za nas...", dodao je Miličić.

Miličić očekuje da će tužilac pokrenuti istragu kako bi se utvrdio uzrok požara.

Kurir.rs/Vijesti.me (Marija Otašević) Foto: Vijesti/Goran Malidžan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track