PODGORIČANIN SA TUĐOM LIČNOM KARTOM PODIGAO 4.100 EVRA: Vadio se da ima troje dece koje mora da izdržava
Foto: Profimedia

prevara

PODGORIČANIN SA TUĐOM LIČNOM KARTOM PODIGAO 4.100 EVRA: Vadio se da ima troje dece koje mora da izdržava

Crna Gora -

Inspektori za privredni kriminal iz Budve prekjuče su ispred zidina Staroga grada uhapsili Podgoričanina Darka Pejovića (41), zbog sumnje da je sa ukradenom ličnom kartom iz jedne od banaka podigao 4.100 evra.

Pejović se šetao i držao u ruci manji kofer, kada su mu prišli inspektori i pokazujući legitimacije naredili da sa njima pođe do obližnjeg automobila.

Ubrzo je stigla i policijska marica, pa Podgoričanin uhapšen i odveden u Centar bezbednosti Budva.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, on je pre desetak dana došao u Budvu.

“Kako je ispričao, ličnu kartu pronašao je u jednoj banci u Podgorici dok je čekao red na šalteru. Rekao je da je taj dokument njemu nepoznatog čoveka tada stavio u džep i da je kasnije isplanirao da je zloupotrebi, jer je osoba koja je navodno izgubila ličnu kartu njegovih godina i sličnog izgleda”, ispričao je izvor iz policije.

Plan mu je uspeo, jer radnica na šalteru budvanske poslovnice nije primetila da je reč o drugoj osobi.

“Službenica mu je saopštila koliko ima novca na računu i pitala ga koliko želi da podigne, a on je rekao da će uzeti sve sa računa”, saopštio je sagovornik Vijesti.

Isti izvor tvrdi da je uhapšeni inspektorima rekao da su mu pare potrebne zbog troje dece koje sa njegovom suprugom žive u Srbiji. Takođe je kazao da ne poznaje čoveka čiju je ličnu kartu iskoristio.

Pejović je po nalogu kotorskog tužioca zadržan 72 sata u pritvoru, a juče je uz krivičnu prijavu za krivično delo - prevara, priveden sudiji za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiru Pavićeviću.

Pavićević je potvrdio da je saslušao Pejovića u prisustvu tužioca i branioca, nakon čega mu je odredio pritvor do 30 dana.

Pejović je na saslušanju kod sudije rekao da se kaje zbog učinjenog. Upućen je u Spuški istražni zatvor. Kažnjavan je više puta.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track