POTPUKOVNIKU ODREĐEN PRITVOR OD 72 SATA: Husović osumnjičen za pokušaj ubistva
Foto: Vijesti/Savo Prelević

PUCNJAVA U CRNOGORSKOM MINISTARSTVU

POTPUKOVNIKU ODREĐEN PRITVOR OD 72 SATA: Husović osumnjičen za pokušaj ubistva

Crna Gora -

Potpukovniku Vojske Crne Gore Eminu Husoviću, koji je juče pucao u prostorijama Ministarstva odbrane, nakon saslušanja u tužilaštvu, određen je pritvor do 72 sata.

Husović već danas biti priveden kod istražnog sudije Višeg suda, prenose mediji. Husović je juče uhapšen nakon incidenta u službenim prostorijama Ministarstva odbrane u Podgorici.

Zadržavanje je određeno po dva osnova, zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke. Na teret mu se stavljaju dva krivična dela - pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i opasnih materija.

foto: Vijesti

Husovićev advokat Dalibor Tomović rekao je da je njegov branjenik iskoristio zakonsko pravo da se brani ćutanjem, budući da se nalazi u stanju šoka.

Prema nezvaničnim informacijama, Husović je oružje upotrebio zbog nezadovoljstvo premestajem na novo radno mesto i zato što je navodno sprečen da uđe u kancelariju generalne direktorke Direktorata za materijalne resurse Alme Ljuljanaj. Ispaljeni metak je završio u podu.

Šta je uzrokovalo svađu i navelo Husovića da potegne pištolj iz Ministarstva odbrane nisu komentarisali. Saopštili su da će sve okolnosti tog događaja utvrditi nadležni organi.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Vijesti/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track