ODBILA DA SE POVINUJE NAREĐENJIMA IZ STRANKE: Gradonačelnica Tivta podnela ostavku
Foto: Vijesti.me

pod pritiskom

ODBILA DA SE POVINUJE NAREĐENJIMA IZ STRANKE: Gradonačelnica Tivta podnela ostavku

Crna Gora -

Predsednica opštine Tivat, dr Snežana Matijević (DPS), podnela je neopozivu ostavku iako je ranije u više navrata javno rekla da to neće učiniti i da će javno na predstojećoj sednici SO, reći zbog čega je njena partija smenjuje.

Tivatski OO DPS prošle je sedmice odlučio da pokrene inicijativu za smenu Matijevićeve zbog njene navodne odgovornosti za loš rad lokalne uprave i nerealizaciju izbornog programa DPS, ali se u javnosti špekuliše da je pravi razlog njene smene odbijanje Matijevićke da posluša naredbu vrha partije i potpiše kontroverzni ugovor o opraštanju 5,6 miliona evra opštinskih potraživanja od Porto Montenegra na ime neplaćenih komunalija.

"Moja odluka je konačna i izraz je moje slobodne volje. Ostavku podnosim iz ličnih i profesionalnih razloga, a u želji da efikasno i kvalitetno funkcionisanje lokalne uprave, na čijem sam čelu bila tokom poslednje dve godine, ne podredim razlozima koji se tiču poštovanja mojih porodičnih obaveza, ali i profesionalne zauzetosti povodom angažmana na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Iz navedenih razloga nisam u prilici da se u potpunosti posvetim sve zahtevnijim svakodnevnim poslovima, na način kako se to podrazumeva od svakog ko odgovorno želi da obavlja dužnost predsednika opstine Tivat, kao jedne od opština u Crnoj Gori koja beleži izuzetno dinamičan razvoj u svakom svom segmentu", piše u saopštenju koje je medijima dostavljeno iz Matijevičkinog kabineta.

Prema nezvaničnim informacijama, nju će u fotelji gradonačelnika naslediti aktuelni potpredsednik opštine i predsednik tivatskog OO DPS, dr Siniša Kusovac.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track