TRAGEDIJA U CRNOJ GORI: Muškarac i žena iz Poljske poginuli u sudaru jahte i jedrilice u Boki Kotorskoj! (FOTO)
Foto: Vijesti.me/Siniša Luković

udes

TRAGEDIJA U CRNOJ GORI: Muškarac i žena iz Poljske poginuli u sudaru jahte i jedrilice u Boki Kotorskoj! (FOTO)

Crna Gora -

Poljski državljani Pjotr Martin Makovski (39) i Emilia Agneska Pjaskovska (46) smrtno su stradali u pomorskoj nesreći koja se oko 12 časova dogodila na moru, oko 13 kilometara jugoistočno od uvale Oblatna u zalivu Trašte.

Iz za sada neutvrđenih razloga, došlo je do sudara motorne jahte "Flipper", tipa "Azimut 50", pod britanskom zastavom i jedrilice pod zastavom Poljske.

Na "Flipperu" koji je, po nezvaničnim informacijama, udario u krmeni deo jerilice, pored skipera bilo je troje odraslih osoba i dvoje dece, ali niko od njih nije povređen.

foto: Vijesti.me/Siniša Luković

Pored dvoje stradalih putnika, na jedrilici se nalazio skiper i petoro dece, kao i još jedna osoba koja je, navodno, pri sudaru pala u more, ali ju je ubrzo pokupila i spasila jedna od jahti koje su prolazile u blizini.

Stradali i osobe koje su evakuisane sa oštećene jedrilice, prevezeni su do marine Zelenika gde su ih dočekale i pregledale ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Oštećena jedrilica je remorkerom Marine Zelenika, kojim upravlja Nenad Baničević, takođe dovučena u Boku, dok je "Flipper" do Zelenike stigao vozeći na sopstveni pogon.

foto: Vijesti.me/Siniša Luković

Na lice mesta su posle nesreće i dobijenog poziva u pomoć upućena spasilačka plovila Uprave pomorske bezbednosti SAR-1 i SAR-3, kao i inspektori bezbednosne plovidbe Lučke kapetanije Kotor, ekipa Granične pomorske policije kao i ekipa iz Marine Zelenika.

U akciju je bio uključen i helikopter MUP-a, kao i Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat. Nadležni organi pokrenuli su istragu o uzrocima ove teške pomorske nesreće.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Siniša Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track