Najnovije vesti

TUGA I MUKA STAROG PODGORIČANINA (90): Voleo bih da me neko okupa! (FOTO)
Foto: Banka Hrane

život u 9 kvadrata

TUGA I MUKA STAROG PODGORIČANINA (90): Voleo bih da me neko okupa! (FOTO)

Crna Gora

PODGORICA - Stevan Erak (90) živi u podgoričkom Bloku 5 u poslovnom prostoru od devet kvadrata. Penziju troši na lekove, a za hranu kaže ne brine, dobija je od Narodne kuhinje.

Pre dvanaest godina životne prilike učinile su da se Stevan useli u devet kvadrata koje mesečno plaća 40 evra. Kiriju kaže, nije uspeo da plati već tri meseca, a tu su i računi za struju i vodu.

"Nisam navikao da dugujem. To me izjeda", kaže Stevan.

Dane kaže provodi gledajući u sliku svoje supruge koja ga je napustila pre trideset godina.

"Ona je davno otišla na neko lepše mesto, a meni je, eto, ostala ta uspomena, fotografija na kojoj smo nas dvoje. Dok ležim, često gledam u nju. Nisam se nadao da ću ovako dugo poživeti. Valjda, nisam pušio, nisam pio, nisam nikad mnogo jeo. Ne jedem ni sad. I da hoću, ne mogu. Donesu mi ručak, hvala im, ali ja malo pojedem. Ne mogu", objašnjava Stevan.

foto: Banka Hrane

Noć uoči posete volontera Banke hrane, Stevan je proveo u Hitnoj pomoći. Zahvalan je komšinici koja mu, kako je rekao, u tim situacijama izađe u susret. Penziju, kaže, uglavnom troši na lekove.

"Već tri meseca za kiriju i za račune ne može da pretekne. Sve se nadam. Voleo bih da mogu da odvojim, da platim nekoga da me okupa, jer ja sam ne mogu", kaže Stevan.

"O problemina Stevana Eraka, obavijestili smo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Opštinu Podgorica, Gradonačelnika, Sekretarijat za socijalni rad, Centar za socijalni rad, Ombdusmana i zamolila za pomoć u svakodnevnim potrebama, subvenciji za struju i preporučila smeštaj u Dom za stare", zaključuje se u saopštenju Banke hrane.

Kurir.rs/RTCG

Foto Banka hrane

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...