Najnovije vesti

CRNOGORSKI NOĆNI VUKOVI PRIVEDENI NA CETINJU: Bili u pratnji dva patrijarha, vlastima smeta ljubav prema Rusiji
Foto: Profimedia

sramota

CRNOGORSKI NOĆNI VUKOVI PRIVEDENI NA CETINJU: Bili u pratnji dva patrijarha, vlastima smeta ljubav prema Rusiji

Crna Gora

Policija na Cetinju privela je danas četvoricu pripadnika motociklističkog kluba "Noćni vukovi Crne Gore".

Privedeni su vođa kluba Vukoman Bulatović, njegov zamenik Željko Vukčević, sekretar kluba Željko Obradović i član Goran Tijanić, koji je istovremeno i službenik Mitropolije crnogorsko-primorske, a koji su na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske bili u pratnji patrijarha Antiohije i celog Istoka Jovana X i srpskog patrijarha Irineja, prenosi portal In4s.net

Nakon priovođenja, zadržani su pet sati u prostorijama Centra bezbednosti Cetinje, a kako je Bulatović rekao, oni su bili u pratnji na poziv Mitropolije kao i nekoliko puta pre toga.

"Uredno smo se javili policijskom obezbeđenju i nikakvih problema nije bilo sve dok nismo stigli na Cetinje. Tada smo nas četvorica, po nalogu načelnika cetinjske policije Miloša Vučinića, privedeni u prostorije Centra bezbednosti, gđe smo zadržani od 10 do 15 sati. Lokalni policajci su bili korektni prema nama, uzeli su izjave i raspitivali se zašto pratimo patrijarhe. Valjda su se uplašili da mi predstavljamo opasnost za njih, što je apsurd", rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, privođenje "Noćnih vukova" predstavlja nepotrebnu neprijatnu situaciju i dodao da su oni opasni po Crnu Goru "zbog ljubavi prema svojoj državi, prema svom narodu, prema pravoslavlju i prema Rusiji".

"Naš jedini greh je što se držimo amaneta Svetog Petra Cetinjskog i što neke podsećamo da se oni ne drže toga", rekao je Bulatović.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...