MANDIĆ I KNEŽEVIĆ TRAŽE DA IM VRATE PASOŠE: Idemo u Strazbur!
Foto: Vijesti.me/ Luka Zeković

DOBILI AVIONSKE KARTE

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ TRAŽE DA IM VRATE PASOŠE: Idemo u Strazbur!

Crna Gora -

Članovi Predsedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević tražili su od Višeg suda da im vrati pasoše kako bi mogli da prisustvuju sednici Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) u Strazburu.

Knežević tvrdi da su poslanici DF dobili avionske karte za Strazbur.

“Bez obzira što nam je režim oduzeo pasoše pre petnaest dana, Andrija Mandić i ja smo od strane generalnog sekretara Skupštine dobili avionske karte za put u Strazbur gde će se održati sjednica POSP. Smatramo da je to potvrdilo kako postoji puna koordinacija između predsednika Skupštine i Višeg suda da se nama vrate pasoši zbog obavljanja poslaničke aktivnosti. Tako da ćemo se pre puta obratiti medijima sa aerodroma Golubovci i upoznati ih sa stavovima koje ćemo zastupati na sednici POSP”, kazao je Knežević.

Sednica POSP održaće se u Strazburu 14. i 15. novembra, a crnogorski poslanici će na sednicu otputovati letovima preko Ljubljane i Frankfurta.

Zbog suđenja za slučaj poznat kao “državni udar”, Viši sud je oduzeo pasoše Mandiću i Kneževiću na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva.

Tada je ocenjeno da poslanici DF u inostranstvu imaju “razvijene lične i društvene kontakte, što bi mogli da iskoriste u slučaju bekstva ili skrivanja”.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Luka Zeković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track