LEGLO ČINOVNIKA NERADNIKA: U Budvi 90 zaposlenih u javnim ustanovama ne dolazi na posao, a prima platu! Rekorder se nije pojavio 12 godina!
Foto: Profimedia

koštaju milione

LEGLO ČINOVNIKA NERADNIKA: U Budvi 90 zaposlenih u javnim ustanovama ne dolazi na posao, a prima platu! Rekorder se nije pojavio 12 godina!

Crna Gora -

Gotovo 90 radnika zaposlenih u lokalnoj administraciji, javnim preduzećima, ustanovama i službama u Budvi, koji primaju platu iz opštinske kase godinama ne dolaze na posao, ali zato uredno svakog meseca dobijaju zarade.

To je Vijestima potvrdio potpredsednik Opštine Vladimir Bulatović. Rebalansom budžeta, ove godine je za bruto iznos zarada zaposlenih u opštinskim institucijama predviđeno 5,1 milion evra.

Samo u Opštini zaposleno je oko 350 ljudi, ne računajući zaposlene u Vodovodu i kanalizaciji, a zvaničan podatak koliki je ukupan broj zaposlenih u svim opštinskim preduzećima i ustanovama nikada nije saopšten. Prema gruboj računici, iz opštinske kase za plate onima koji ne dolaze na posao godišnje ode najmanje pola miliona evra.

Bulatović je stupanjem na funkciju potpredsjednika kao kadar Crnogorske, nakon što je u julu zaključen postkoalicioni sporazum, promovisao osnovni princip svoga rada - nulta tolerancija za korupciju i nerad.

Kako je kazao, sačinio je spisak sa imenima i prezimenima radnika koji uopšte ne dolaze na posao, a primaju zarade. "U jednoj opštinskoj službi sam došao do podatka da radnik ne dolazi na posao punih 12 godina, ali zato prima platu“, kazao je Bulatović koji bi trebalo uskoro da objavi spisak radnika.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track