MEDOJEVIĆEVI ADVOKATI PREDALI ŽALBU USTAVNOM SUDU: Novo određivanje pritvora je APSURD! (VIDEO)
Foto: Vijesti.me/Printscreen Facebook, Profimedia

POSLEDNJA ZAŠTITA

MEDOJEVIĆEVI ADVOKATI PREDALI ŽALBU USTAVNOM SUDU: Novo određivanje pritvora je APSURD! (VIDEO)

Crna Gora -

Advokati Nebojše Medojevića predali su Ustavnom sudu žalbu na Rešenje Višeg suda kojim se njihov klijent kažnjava zatvorom zbog odbijanja da svedoči o sopstvenim tvrdnjama iz maja prošle godine - da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992.

"Nebojša Medojević je svestan da se na ovaj način urušio celokupan ustavni sistem. Smatra da su se određene strukture u okviru pravosuđa otrgle kontroli, a perfidno vođene od struktura iz izvršne vlasti. Uvodi se stravičan mehanizam koji je nezapamćem u modernijoj istoriji Evrope, da određene pravosudne strukture bez skidanja imuniteta poslanike šalju u zatvor", rekao je Dražen Medojević. Dodao je da je Ustavni sud "simbol zadnje zaštite ovakvom urušavanju".

"Želimo da poštujemo institucije sistema i zato smo žalbu podnijeli Ustavnom sudu. Očekujemo da je Ustavni sud razmatra u hitnom roku žalbu i da brzo odluči pa kako god", kaže advokat i dodaje da je novo određivanje pritvora Nebojši Medojeviću apsurd.

"Sada se ušlo u zonu kršenja ustava. Specijalno državno tužilaštvo, da je imalo namere da rasvetljava zločine u Dubrovniku i ratne zločine i izjave Nebojše Medojevića, moralo je da se obrati vlastima u Hrvatskoj i da traž da proveravuju te navode. Niko to nije radio. Niko nije osuđen, a znamo da su se dešavali zločini na dubrovačkom ratištu. Ako Nebojša Medojević nije otkrio i ne zna identitet diplomate koji je njemu dostavio sve te podatke, to je ključ neotkrivanja počinilaca ratnih zločina na dubrovačkom tratištu", dodao je Dražen Medojević.

foto: Profimedia

Podsećamo, Viši sud ponovo je kaznio Nebojšu Medojevića sa dva meseca zatvora jer je, kako piše u Rešenju, odbio da svedoči o spostvenim tvrdnjama iz maja prošle godine - da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Facebook, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track