NARKO MAFIJA U CRNOJ GORI  PUKLA 5 MILIONA EVRA: 60 kilograma kokaina zaplenjenog na vojnom brodu je najveće moguće čistoće! Mesecima pratili kriminalnu grupu u kojoj su i dva pripadnika VCG! (VIDEO)
Foto: printscreen Delo.sl/policija

sprečen šverc

NARKO MAFIJA U CRNOJ GORI PUKLA 5 MILIONA EVRA: 60 kilograma kokaina zaplenjenog na vojnom brodu je najveće moguće čistoće! Mesecima pratili kriminalnu grupu u kojoj su i dva pripadnika VCG! (VIDEO)

Crna Gora -

Kriminalna grupa koja je pokušala da prošvercuje drogu i oružje u brodu "Jadran" praćena je više meseci i nju čine i dva pripadnika Vojske Crne Gore.

Ovo je saopšteno na konferenciji za štampu Ministarstva odbrane, Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva.posle zaplene 60 kilograma kokaina na školskom brodu Mornarice VCG, jedrenjaku “Jadran“ u Tivtu

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da su tužilaštvo i Uprava policije u saradnji sa službama Ministarstva odbrane pre više meseci započeli prikupljanje dokaza o grupi koja se bavila prodajom droge međunardonih razmera . Zaplenjena je najveće čistoće i na crnom tržištu vredi više od pet miliona evra.

Jedrenjak "Jadran" je pretresen neposredno pred isplovljavanje na dvonedjeljno školsko krstarenje sa studentima Pomorskog fakulteta iz Kotora do Turske i Grčke.

Zbog sumnje da iza pokušaja krijumčarenja najvrednijim brodom Mornarice VCG stoji ozbiljna organizovana kriminalna grupa, istragu je preuzelo Specijalno državno tužilaštvo.

Tužilac Saša Čađenović rekao je da je pokrenut postupak protiv pet lica, da su tri uhapšene,a da se za dve osobe traga. Čađenović je dodao da su među osumnjičenima dvojica pripadnici Vojske Crne Gore, ada ostali nemaju veze sa Vojskom.

Pukovnik Aleksandar Pantović rekao je da je "ovaj slučaj pokazao da će svaki pokušaj da se vojska uvuče u kriminal ostati samo na pokušaju. Za pojednice koji su nedostojni poziva kojim se bave neće biti mesta", poručio je Pantović.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Delo.sl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track