Najnovije vesti

NEMAČKA POLICIJA NA TRAGU UBICAMA ŠKALJARACA: U šumi pronađeno oružje kojim su likvidirani Darko Mijović i Nikola Jovanović, kao delovi odeće koje su ubice pokušale da unište paljenjem! (VIDEO)
Foto: Profimedia

klupko se razmotava

NEMAČKA POLICIJA NA TRAGU UBICAMA ŠKALJARACA: U šumi pronađeno oružje kojim su likvidirani Darko Mijović i Nikola Jovanović, kao delovi odeće koje su ubice pokušale da unište paljenjem! (VIDEO)

Crna Gora

Nemačka policija je dan nakon ubistva dvojice crnogorskih državljana Darka Mijovića i Nikole Jovanovića i ranjavanja Miloša Veskovića, u Forstu pronašla nedaleko od grada više komada oružja sa prigušivačima i još neke tragove koji će  pomoći u rasvetljavanju zločina.

Darko Mijović sa Cetinja i Nikola Jovanovići z Bara, ubijeni su u ponedeljak u zoru, a njihov prijatelj, Beograđanin Miloš Vesković (38) teško je povređen. Sa njima u stanu bio je i Miloš Pavićević, koji je ostao nepovređen.

1 / 7 Foto: printscreen bz-berlin.de/Jorg Bergmann

Nemački istražioci veruju da je meta napadača najverovatnije je bio ranjeni Vesković koji je iako teško povređen uspo da pobegne egzekutorima ili pak jedan od ubijenih koji je prema pisanju portal Merkiše algemajne cajtung navodno bio doušnik BKA (Savezne kancelarije nemačke kriminalističke policije).

Upravo zbog toga je BKA  i preuzela istragu. Isti portal navodi da su se ubijeni nalazi na listi za odstrel jedne kriminalne grupe, te da je to i razlog likvidacije, a i činjenica je da su se krili u napuštenoj kući ukazuje na tu tezu.

Nemački mediji prenose da je, oružje, koje je korišćeno prilikom ubistva, pronađeno posle dojave policiji da je u šumi podmetnut požar. Prema podacima policije, ubijeni i ranjeni su bezbednosno interesantna lica i navodno su bliski škaljarskom klanu. Mijović je u Nemačku stigao pre 15 dana, dok je Jovanović već duže vreme u toj zemlji. Inspektori tragaju za još jednim Crnogorcem i jednim Hrvatom za koje se veruje da su bili u kući u vreme zločina.

foto: Printscreen/Vijesti

Ulama demolirao ćeliju kada je čuo za ubistvo kuma i prijatelja!

Baranin Vladimir Ulama demolirao je ćeliju u kojoj robija u spuškom zatvoru kada je saznao da su u ponedeljak u Nemačkoj ubijeni njegov kum Darko Mijović iz Podgorice i Danilovgrađanin Nikola Jovanović, koji mu je bio prijatelj.

On je polimio televizor i druge aparate i predmete u zatvorskoj ćeliji. Posle toga je prebačen u samicu. Odluka o izlolaciji ovog Baranina donesena je i kako bi se posle ubistva njegovih prijatelja u Berlinu povećale mere njegove bezbednosti.

Policija je na licu mesta, osim oružja pronašla i delove garderobe i fantomke, što ukazuje da su napadači pokušali da prikriju tragove paljenjem ovih predmeta. Policija je tokom pretresa u kući ubijenih Crnogoraca koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom, pronašla plantažu marihuane. Ovo je očigledno bilo mesto sa kog se ditribuirala droga posebno što je mseto u blizini granice sa Poljskom.

Stan u kojem su se krili pripada jednom stanovniku Berlina, ali on je policiji rekao da je kuća bila neuseljiva i napuštena, i da nikome nije izdao stan. Crnogorski državljani su praćeni duže vreme i napadači su tačno znali u kom stanu se nalaze. 

Da su žrtve praćene potvrđuje i izjava jednog od meštana koji je policiji ispričao da su automobili berlinskih registarskih tablica, često viđani noću kako patroliraju pored kuće u kojoj se dogodilo ubistvo.

“Ta vozila su se parkirala uglavnom u blizini kuće, a često na parkinge koji su rezervisani samo za stanare, zbog čega su i privukli pažnju meštana”, kazao je jedan od meštana. Iz vozila su obično izlazili muškarci sa kapuljačama na glavi i osmatrali kuću.

Kurir.rs/.maz-online.de

Foto Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...