Najnovije vesti

KNEŽEVIĆ MOŽE DA ODAHNE:  Prekinut postupak po tužbi Đukanovića protiv Atlas banke!
Foto: Vijesti.me/ Filip Roganović, Printscreen Vijesti.me/Boris Pejović

ZA SADA

KNEŽEVIĆ MOŽE DA ODAHNE: Prekinut postupak po tužbi Đukanovića protiv Atlas banke!

Crna Gora

PODGORICA, - Sudija podgoričkog Osnovnog suda Tamara Šuković odlučila je da obustavi postupak po tužbi predsednika Crne Gore Mila Đukanovića protiv Atlas banke, koja je u međuvremenu otišla u stečaj.

Sud je 15. maja ove godine doneo rešenje kojim se obustavlja postupak u ovoj pravnoj stvari i određuje da će se postupak nastaviti kada stečajni sud ukine moratorijum, izjavila je Vijestima portparol tog suda Anja Krkeljić Milić.

 

Đukanović je u februaru podneo dve tužbe tom sudu, tvrdeći da njegov dug prema Atlas banci ne postoji, iako je isti taj dug isplatio banci, nakon što su Vijesti i Centar za istraživačko novinarstvo CG objavili da je predsednik imao otvorene račune u Kneževićevoj banci, na kojem je "gomilao hiljade evra duga", koje je kasnije pokrivao Knežević.

 

U drugom postupku, koji još nije zakazan, Đukanović traži od Kneževića da mu plati pola miliona evra odštete zbog povrede časti i ugleda. CIN CG i Vijesti krajem januara objavili su da je Đukanović u Atlas banci imao račun bez limita i VIP revolving karticu sa koje je plaćao račune, ali nikada nije platio dug toj banci.

 

Račun od 16.000 evra platio je Knežević u februaru 2017. godine imovinom svojih firmi, piše u izveštaju Vijesti i CIN CG. Đukanović, međutim, tvrdi da za dug nije znao, niti da ga je banka o njemu ikada i da zbog toga nije nikome mogao ni da da odobrenje da ga u njegovo ime izmiri.

 

Nakon toga, ipak je Atlas banci platio dug, tvrdeći da on u stvari ne postoji i da će tužiti banku i Kneževića. Dok Đukanović u tužbi ističe da nije bio obavešten o dugu, u odgovoru na tužbu Atlas banke se ističe da postoje nesporni dokazi da je on odbijao da izmiri svoje obaveze prema banci.

 

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto Vijesti.me/ Filip Roganović, Printscreen Vijesti.me/Boris Pejović

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...