Najnovije vesti

CRNOGORSKI SUD ODBIO ŽALBU: Saša Sinđelić ostaje u pritvoru!
Foto: Printscreen YouTube/IN4S

odbijen

CRNOGORSKI SUD ODBIO ŽALBU: Saša Sinđelić ostaje u pritvoru!

Crna Gora

PODGORICA - Veće Višeg suda u Podgorici odbilo je, kao neosnovanu, žalbu advokata Saše Sinđelića, svedoka saradnika u slučaju pokušaja terorizma, na rešenje o određivanju ekstradicionog pritvora, saopšteno je iz Višeg suda.

Sinđeliću je, pre nekoliko dana, određen ekstradicioni pritvor zbog međunarodne poternice koju je raspisala Hrvatska. Hrvatska potražuje Sinđelića zbog izdržavanja zatvorske kazne od 21 godine, po presudi Županijskog suda u Vukovaru, zbog ubistva Mirka Fotisa.

On je, u međuvremenu, Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore podneo zahtev za azil nakon što je pre 15 dana iz Srbije ilegalno prešao granicu jer mu je tamo, navodno, bio ugrožen život. Pravnici različito ocenjuju da li Sinđelić ima pravo na azil imajući u vidu da je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od 21 godine.

Crnogorski zakon predviđa da lice, u slučaju da je osuđeno na kaznu zatvora za teška krivična dela, ne može dobiti azil, ali ima i mišljenja stručnjaka koji navode da u ovom slučaju primat ima međunarodno pravo koje, u pojedinim situacijama, takvu mogućnost dopušta.

Po zakonu, ekstradicioni pritvor može trajati najviše osam meseci.

MUP odluku o azilu donosi u roku od šest meseci a izuzetno taj postupak može trajati godinu dana.

Kurir.rs/Beta

Foto printscreen YT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...