Najnovije vesti

POBUNA U SPUŽU: Robijaši pobesneli kada je Albanac doveden u ćeliju, pa završili u samicama
Foto: Vijesti.me/Jelena Jovanović

sprečen veći haos

POBUNA U SPUŽU: Robijaši pobesneli kada je Albanac doveden u ćeliju, pa završili u samicama

Crna Gora

Zatvorenici crnogorskog Spuža pre tri dana su organizovali pobunu. Uprava spuškog zatvora morala je hitno da reaguje kako bi sprečila veći incident, a organizatori pobune po kazni su smešteni u samice u različitim jedinicama zatvora.

Iz uprave UIKS-a su potvrdili da je došlo do incidenta kada je nekoliko zatvorenika odbilo naređenje zatvorskih službenika.

Incident se dogodio u paviljonu D spuškog zatvora, kada su komandiri u jednu od tamošnjih ćelija pokušali da dovedu osuđenika iz Albanije na izdržavanje kazne zatvora. Zatvorenici su se odmah usprotivili i preduzeli mere kako bi onemogućili komandire da dovedu Albanca u ćeliju.

Prema saznanjima Dana, nekoliko njih stalo je na rešetke ulaza u to krilo. Pošto pregovori nisu urodili plodom, šef smene pozvao je pojačanje kako bi sprečio da dođe do većih nereda. Odmah su identifikovani zatvorenici koji su organizovali pobunu, koji su sprovedeni u samice. O svemu je obaveštena uprava UIKS-a, koja je inicirala pokretanje disciplinskih postupaka protiv robijaša koji su remetili mir i prekršili propise zatvora.

“2. avgusta oko 17 časova, u organizacionoj jedinici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Kazneno-popravni dom Podgorica, u delu D paviljona, robijaši su odbili naređenja službenika obezbeđenja. Zato je obezbeđenje, u skladu sa zakonom, prema tim zatvorenicima preduzelo posebne mere predostrožnosti (odvajanje od ostalih zatvorenika), a protiv njih će, u skladu sa procedurom, biti sprovedeni i disciplinski postupci radi utvrđivanja njihove eventualne disciplinske odgovornosti. Ovom prilikom nije došlo do upotrebe sredstava prinude prema zatvorenicima”, saopštili su iz UIKS-a.

Kurir.rs/CDM Foto: Vijesti.me/Jelena Jovanović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...