AKCIJA MANJIFIKO: Svedok saradnik otkrio dilersku mrežu iz Kolumbije i Crne Gore!
Foto: Vijesti.me/Boris Pejović

PREKINUT LANAC

AKCIJA MANJIFIKO: Svedok saradnik otkrio dilersku mrežu iz Kolumbije i Crne Gore!

Crna Gora -

PODGORICA - Službenici Uprave policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali akciju "Manjifiko" i na taj način prekinuli medunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru.

Krivične prijave podnete su protiv ukupno 11 lica, od kojih je do sada uhapšeno sedam.

Kruzerom Manjifiko iz Kolumbije je stiglo 18 kg kokaina. S.P. iz Tivta, koji je uhapšen kao član kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina, priznao je krivicu, a tužilaštvo planira da mu dodeli status svedoka saradnika.

Kako se navodi, on je do detalja opisao ulogu svih članova međunarodne kriminalne grupe. Tako je ispričao da su u više navrata iz Kolumbije nabavljali kokain u manjim količinama, kako ne bi izazvali sumnju.

foto: Uprava policije Crne Gore

Oružje zaplenjeno tokom akcije "Manjifiko"

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je interesovalo ko im je dopremao drogu i koji pomorci su učestvovali u tome. Jedan od uslova SDT bio je i da S.P. otkrije kompletnu dilersku mrežu na Primorju. On će biti ponovo saslušan, a zatim će Viši sud ceniti njegov iskaz i doneti konačnu odluku već tokom naredne nedelje.

Istražitelji sumnjaju da je ba čelu ove kriminalne organizacije bio Danilo Đurović. Advokat Ratko Pantović potvrdio je za da brani šestoricu osumnjičenih i da su svi oni na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu negirali krivicu.

foto: Carina Info

Policija je pretresla kuću Srđana Pavlovića, gde je pronadena određena količina narkotika. Istražitelji proveravaju i da li se s tom kriminalnom grupom i njihovim poslovima može dovesti u vezu nedavno paljenje automobila Pavlovićeve majke, ali i još nekoliko povezanih događaja u Tivtu.

Tokom pretresa su pronađeni i oduzeti kokain, vaga za precizno merenje, veća količina novca, putnicka motorna vozila visoke klase, oružje i municija, kao i skupoceni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije, vršeći krivična dela, stekli veliku imovinsku korist, koju su, kako se sumnja, pranjem novca pokušali da ubace u legalne finansijske tokove.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja