ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI IZ CRNE GORE: Reke se izlile, kuće poplavljene, bujice urušile nasipe i mostove! Najgore u Nikšiću, Kolašinu i Herceg Novom (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

STIGLO VELIKO NEVREME

ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI IZ CRNE GORE: Reke se izlile, kuće poplavljene, bujice urušile nasipe i mostove! Najgore u Nikšiću, Kolašinu i Herceg Novom (VIDEO)

Crna Gora -

Nove padavine donele su probleme građanima širom Crne Gore. Kiša koja od utorka pada na području Nikšića pravi velike muke meštanima Gornjeg polja, Miločana, Mokra Njive, a loša situacija je u Župi i na Vitalcu.

Snažno nevreme, praćeno jakom kišom, dovelo je do izlivanja Zete pa je došlo do obustave saobraćaja kod Brezovačkog mosta, a voda je prodrla u pojedine kuće i pomoćne objekte u prigradskim naseljima.

"Pojačali smo broj zaposlenih u smeni kako bi stigli da što brže reagujemo na pozive. Policija je zatvorila put kod Dukla prema Brezoviku, a naše ekipe su i jutros izvlačile nekoliko zaglavljenih vozila kod mosta u delu gde se Zeta najviše izlila“, rekao je načelnik Službe zaštite i spasavanja u Nikšiću Veselin Gardašević.

Prema njegovim rečima, voda je prodrla uglavnom u prodrumske prostorije, mada i u prizemlje nekih od kuća u Mokroj Njivi, pa su ekipe Službe zaštite i spasavanja stalno na terenu.

U Kolašinu je, pak, najgora situacija kod stare ciglane u selu Bistrici, gde su oba mosta poplavljena.

U okolini grada izlila se Plašnica, a 80 odsto nasipa na toj reci je urušeno.

Izlila se i Pčinja u Lugovima, imanja u tom delu Kolašina su poplavljena, a voda preti i objektima.

Nevreme je donelo probleme i Novljanima. Zbog jake kiše koja je u kratkom vremenu pala oko 90 litara na metar kvadratni za svega dva sata poplavljene su javne površine i saobraćajnice.

Kurir.rs/Televizija Nikšić/CDM

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track