Najnovije vesti

CRNOGORSKI AMBASADORI NAPRASNO POKAJNICI: Podržali Milovu savetnicu kažnjenu zbog pljuvanja SPC, sada im je žao
Foto: Facebook / Mirna Nikčević

ništa čojstvo

CRNOGORSKI AMBASADORI NAPRASNO POKAJNICI: Podržali Milovu savetnicu kažnjenu zbog pljuvanja SPC, sada im je žao

Crna Gora

Crnogorski ambasadori, koji su ranije podržali službenicu ministarstva vanjskih poslova Crne Gore suspendovanu zbog govora mržnje, izrazili su žaljenje zbog tog postupka i saglasili se da je reč o “kršenju profesionalnih pravila i pogrešnoj proceni”, saopšteno je večeras iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ambasadori Crne Gore u Vatikanu, pri UN-u i u Beču, Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović razgovarali su danas sa premijerom Duškom Markovićem i ministrom inostranih poslova Srđanom Darmanovićem.

Oni su pozvani na razgovor, jer su javno podržali suspendovanu službenicu Ministarstva Mirnu Nikčević i platili joj novčanu kaznu koju joj je sud izrekao zbog vređanja vernika Mitropolije crnogorske-primorske.

Oni su ranije saopštili su da je Nikčević "lako kazniti, ali da je teško trpeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog." “Ambasadori su se saglasili sa stavovima premijera Markovića i ministra Darmanovića da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti", saopšteno je nakon razgovora iz Ministarstva vanjskih poslova.

Navodi se da su Vlahović, Kaluđerović i Perović izrazili žaljenje zbog “kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procene u vezi sa njihovim javnim istupanjem.” "Zauzet je stav da se propusti ovakvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati. Ministarstvo vanjskih poslova će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i pravilima službe", zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta Foto: 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...