CRNOGORSKI AMBASADORI NAPRASNO POKAJNICI: Podržali Milovu savetnicu kažnjenu zbog pljuvanja SPC, sada im je žao
Foto: Facebook / Mirna Nikčević

ništa čojstvo

CRNOGORSKI AMBASADORI NAPRASNO POKAJNICI: Podržali Milovu savetnicu kažnjenu zbog pljuvanja SPC, sada im je žao

Crna Gora -

Crnogorski ambasadori, koji su ranije podržali službenicu ministarstva vanjskih poslova Crne Gore suspendovanu zbog govora mržnje, izrazili su žaljenje zbog tog postupka i saglasili se da je reč o “kršenju profesionalnih pravila i pogrešnoj proceni”, saopšteno je večeras iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ambasadori Crne Gore u Vatikanu, pri UN-u i u Beču, Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović razgovarali su danas sa premijerom Duškom Markovićem i ministrom inostranih poslova Srđanom Darmanovićem.

Oni su pozvani na razgovor, jer su javno podržali suspendovanu službenicu Ministarstva Mirnu Nikčević i platili joj novčanu kaznu koju joj je sud izrekao zbog vređanja vernika Mitropolije crnogorske-primorske.

Oni su ranije saopštili su da je Nikčević "lako kazniti, ali da je teško trpeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog." “Ambasadori su se saglasili sa stavovima premijera Markovića i ministra Darmanovića da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti", saopšteno je nakon razgovora iz Ministarstva vanjskih poslova.

Navodi se da su Vlahović, Kaluđerović i Perović izrazili žaljenje zbog “kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procene u vezi sa njihovim javnim istupanjem.” "Zauzet je stav da se propusti ovakvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati. Ministarstvo vanjskih poslova će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i pravilima službe", zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja