KRAO AUTOMOBILE DA BI VRAĆAO DUGOVE POLICAJCU: Pripadnik policije tvrdi da mu smeštaju i da je zbog toga i oboleo
Foto: Profimedia

sudska zavrzlama

KRAO AUTOMOBILE DA BI VRAĆAO DUGOVE POLICAJCU: Pripadnik policije tvrdi da mu smeštaju i da je zbog toga i oboleo

Crna Gora -

Podgoričanin Miodrag Vas tvrdi da je ukrao dva automobila 2017. godine kako bi izmirio deo dugovanja prema bivšem policajcu Labudu Laboviću.

On je pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda kazao da je zbog Labovićevih pritisaka ukrao automobile “pasat” i “reno senik, kako bi ih on kasnije prodao i tako otplatio dug.

Protiv Labovića je podgoričko Osnovno državno tužilaštvo (ODT) podiglo optužnicu zbog krivičnog dela prikrivanje. On je kazao da mu Vas smešta ceo slučaj jer mu duguje novac za rentu za automobile, oštećenja na automobilima koje je iznajmljivao kod njega, iznajmljivanje stana i vodu i struju koju je trošio.

Labović je sudiji kazao da mu je Vas, svojim lažima, uništio život, rasturio porodicu i da je psihički obolwo zbog njega, zbog čega prima i terapiju.

“Sudija, moja glava je u vašim rukama”, kazao je Labović.

Kazao je da je Vas, kojeg je do sudnice sprovela zatvorska policija, kod njega iznajmljivao smeštaj i automobile, za šta mu je ostao dužan novac, ali da njega nikad ranije nije podstrekavao da čini krivična dela.

Vas tvrdi da je sa Labovićem otišao za Nikšić gde su prodali ukradeni “pasat”, nakon čega mu je bivši policajac dao deo novca od prodaje, a ostalo zadržao na ime duga.

Kazao je da je osećao strah nakon što mu je Labović pretio i svojim vezama u policiji, gde je nekada radio, ali da je novac tražio i od njegovog oca penzionera.

Na pitanje zašto pretnje nije prijavio policiji, Vas je kazao da ne zna. Njegov prvobitan iskaz se inače razlikovao od onog koji je dao u prethodnom postupku pred tužiocem.

Vasovu priču potvrdile su Stana Božović i Sanja Dašić koje tvrde da je Labović vršio pritiske na njih, nakon što su uhapšeni, da ne pominju njegovo ime pred policijom.

Labovićev advokat je prigovorio da su sve iznešene informacije saznale posredno, iz Vasove priče, a nisu direktno svedočile tim krivičnim delima.

Vasovu priču, međutim, demantovalo je svedočenje Saše Dašića, koji je rekao da Labović nije išao za Nikšić, već on. Kazao je da je sa Vasom odvezao “pasat” za Nikšić, da je čekao na klupi da neki čovek pokupi ukradeni automobil, a sa obližnje klupe pokupio kovertu sa novcem koju je ta, njemu nepoznata osoba ostavila. Kasnije se, tvrdi, autobusom vratio za Podgoricu i novac predao Grbi, u stanu gde je živio sa Vasom.

Inače, Labović je ranije osuđivan zbog prevare, nedozvoljene trgovine, falsifikovanja ličnih isprava, prikrivanja, nedozvoljene gradnje, napada na službeno lice i zbog teške krađe.

Kurir.rs/Vijesti.me (Ivan Čađenović) Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track