PRETUČENI VLADIKA METODIJE PRAŠTA POLICAJCIMA: Ne osuđujem ih, znam da su pod pritiskom! Moramo da sačuvamo mir!
Foto: Youtube prtscr / Ostrog TV studio

šutirali ga

PRETUČENI VLADIKA METODIJE PRAŠTA POLICAJCIMA: Ne osuđujem ih, znam da su pod pritiskom! Moramo da sačuvamo mir!

Crna Gora -

Episkop Metodije koga su policajci noćas pretukli na Đurđevića Tari istče da je u ovim napetim trenucima najvažnije da se sačuva mir i pribranost, te da ne osuđuje policajce koji su ga tukli.

"Osećam se dobro i vratio sam se svojim dužnostima. Želim da kažem kako ne osuđujem policiju. Razumem njihov položaj i svestan sam da su pod velikim pritiskom da vrše svoju dužnost u ovim teškim trenucima. Ne bih želio da ovaj incident doprinese zaoštravanju ionako napete situacije u Crnoj Gori" izjavio je za Preokret episkop Metodije podvlačeći da je sada “najbitnije sačuvati mir i pribranost”.

Vladika je takođe potvrdio da su dva vernika koji su bili pored njega pretučena u momentu kada je policija pokušala da deblokira put.

Podsetimo, policija je noćas tokom protesta protiv donošenja zakona o slobodi veroispovesti, brutalno pretukla vladiku Metodija kajeg su, zajedno sa vernicima, oborili na zemlju i tukli prendrecima i nogama.

Jednom od vernika, kako stoji na sajtu mitropolije, polomljen je kuk, a drugom ključna kost. Oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici.

Kurir.rs / Preokret, Foto: Youtube prtscr / Ostrog TV studio

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track