MOLEBAN VEČERAS PRED SABORNOM CRKVOM U NIKŠIĆU: Vladika Joanikije predvodi litiju! Skup u 6 sati (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / in4snet

vera

MOLEBAN VEČERAS PRED SABORNOM CRKVOM U NIKŠIĆU: Vladika Joanikije predvodi litiju! Skup u 6 sati (VIDEO)

Crna Gora -

Njegovo preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije služiće večeras, 3. januara, u 18 časova moleban u Sabornoj crkvi Svetoga Vasilija Ostroškog u Nikšiću, nakon kojeg će predvoditi molitveni hod za Svetinje Božije ulicama Nikšića.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije služio je juče, na praznik Svetog Ignjatija Bogonosca, Svetog Danila Drugog, arhiepiskopa srpskog, Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetih apostola Petra i Pavla, u Bijelom Polju.

Vladika Joanikije je ocenio da se "vrši strašna nepravda nad SPC i osmišljen, isprojektovan udar na pravoslavlje u Crnoj Gori". Mi smo, kao hrišćani, istakao je on, dužni da damo otpor i ustanemo protiv nepravde, što je ovaj narod sa svojim sveštenicima i učinio, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

"Podsećamo ovu državu i celu domaću i međunarodnu javnost na onu osnovnu istinu da država stoji na građaninu, kao što Crkva stoji na verniku, ali za državu to ima još veće značenje.

Ako je, ovih dana, toliko građana Crne Gore pravoslavne vere izrazilo svoje neslaganje sa nepravdom koja se čini, prilikom donošenja Zakona, i ako je bilo toliko naših opravdanih reakcija, i izlazak na ulice, kada je sve, već, dovedeno do apsurda, onda svaki taj izlazak i svak ko je izašao, svedoči da je taj zakon ništavan i da nije donesen u skladu sa voljom većinske Crkve u Crnoj Gori", konstatovao je Vladika budimljansko-nikšićki, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

Kurir.rs/mitropolija.com/in4s.net

Foto: YouTube prtscr / in4snet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track