SNP CRNE GORE JASNO PORUČUJE: Vučić ne dolazi da deli ljude već da POTVRDI JEDINSTVO NARODA!
Foto: Facebook / SNP CG

podrška narodu

SNP CRNE GORE JASNO PORUČUJE: Vučić ne dolazi da deli ljude već da POTVRDI JEDINSTVO NARODA!

Crna Gora -

Predsednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković pozdravio je dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića za Badnji dan na sever Crne Gore jer je to, kako je naveo, dan mira, praštanja i bratske sloge i ljubavi.

"Predsjednik Srbije ne dolazi da deli ljude, da ostvari političke poene, ni da doprinese političkim podelama kod nas, već dolazi da potvrdi jedinstvo našeg naroda u svim pitanjima, a naročito u pitanjima očuvanja naših svetinja, ali i da da podršku vernicima SPC, odnosno Mitropolije crnogorsko-primorske i drugih eparhija kod nas, bili oni Srbi ili Crnogorci" naveo je Joković.

Ovih dana, kako podseća, po crnogorskim gradovima ustao je narod u odbranu svetinja - zajedno Srbi i Crnogorci, da kažu "Ne" nakaradnom zakonu o tzv. slobodi veroispovjesti. Mirno i dostojanstveno na molebanima i litijama verni narod pokazuje gde je prava i iskonska Crna Gora.

"Vučić će doći da da podršku jedinoj kanonskoj, priznatoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, najstarijoj i najpoštovanijoj instituciji kod nas, ali i vernom narodu koji istrajava u svom naumu odbrane prađedovskog amaneta. S druge strane, svaki odgovorni državnik, da je sreće, bi u ovakvim složenim političkim prilikama koje izazivaju deobe, bio uz svoj narod" navodi se u saopštenju.

Zahvaljuju se, kako stoji u saopštenju, svima u regionu koji su na bratski i iskreni način dali podršku narodu koji brani svoje svetinje.

"Stoga, u razum se, crnogorski vlastodršci, pa posle Božića, pozovite Mitropolita, sedite sa njim i ostalim episkopima u Crnoj Gori, povucite antiustavni i diskriminatorski zakon. Ne delite narod i u vremenu predstojećih blagih dana i nakon toga pokažite odgovornost i poštovanje prema narodnom duhu i tradiciji" navodi se.

Kurir.rs, Foto: Facebook / SNP CG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track