Najnovije vesti

SEVER CRNE GORE POD POLICIJSKOM OPSADOM: Specijalci zaposeli Bijelo Polje, Berane i Pljevlja
Foto: EPA/Boris Pejović

napeto

SEVER CRNE GORE POD POLICIJSKOM OPSADOM: Specijalci zaposeli Bijelo Polje, Berane i Pljevlja

Crna Gora

Menadžment Uprave policije je na održanom kolegijumu doneo odluku da se deo Sektora specijalne policije rasporedi u centrima bezbednosti Bijelo Polje, Berane i Pljevlja, saopšteno je iz Uprave policije.

"Pripadnici ovog Sektora će zajedno sa ovim organizacionim jedinicama sprovoditi redovne poslove i zadatke iz nadležnosti Uprave policije", navodi se u saopštenju.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović izjavio je danas tokom posete Bijelom Polju da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, a incidenti zabeleženi prethodnih dana su izolovani slučajevi. On je tokom radne posete Bijelom Polju poručio da će sistem bezbednosti očuvati mir i bezbednost svih gradjana, a posebno osećaj sigurnosti manjinskih naroda, navodi se u odvojenom saopštenju.

Veljović je istakao da u ovom momentu poseban senzibilitet treba usmeriti na zaštitu manjinskih naroda i svih gradjana, naročito u trenucima kada su primetni govor mržnje i netolerancije u sporadičnim izjavama neodgovornih pojedinaca. Kako je naveo, u javnosti se plasiraju brojne dezinformacije koje za cilj imaju uznemirenje javnosti, a konstatuju se i pritisci na gradjane zbog verskih ili drugih razloga.

Važno je, smatra Veljović, da gradjani cene aktuelnu situaciju i da ne podležu pritiscima i provokacijama, kao i to da sve ovakve slučajeve prijave policiji.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: EPA/Boris Pejović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...