PEŠKE NA LITIJU, PO MRAKU I SNEGU: Žabljačani ranom zorom, sa ikonom u ruci, pošli na moleban u Nikšić! (FOTO)
Foto: Facebook / DF

za odbranu svetinja

PEŠKE NA LITIJU, PO MRAKU I SNEGU: Žabljačani ranom zorom, sa ikonom u ruci, pošli na moleban u Nikšić! (FOTO)

Crna Gora -

Žabljačani Neđeljko Karadžić i Radivoje Vuković krenuli su jutros, oko 5 sati, peške put Nikšića, da bi učestvovali na molebanu i litiji.

Noseći ikonu u ruci i ranac sa ličnim stvarimana leđima, planiraju da stignu na vreme, i priključe se vernom narodu Nikšića na večerašnjem molebanu i litiji ispred hrama Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, piše Vitomir Vitko Španjević.

foto: Facebook / DF

Dvojica mladih Durmitoraca tom prilikom pročitaće pozdravnu poruku sa Durmitora braći i sestrama iz Nikšića koji u ogromnom broju uz blagoslov Božiji i blagoslov naše SPC izlaze na molebane i litije braneći tako svetinje.

foto: Facebook / DF

Za ovaj poduhvat dobili su blagoslov oca Milivoja Jovovića, protojereja i paroha žabljačkog.

foto: Facebook / DF

Dvadesetšestogodišnjaci, Neđeljko i Radivoje su komšije, rođeni u poddurmtirskim selima Kovčica, odnosno Motički gaj. Odgojeni i vaspitani u duhu slavnih predaka, ovim poduhvatom žele da, kako su nam kazali, daju svoj skromni doprinos u borbi za odbranu naših svetinja a istovremeno da i na ovaj način pozovu verni narod Crne Gore na jedinstvo i slogu.

Prilikom prolaska kroz Šavnik na kratko ih je zaustavila policijska partola. Policajci su ih legitimisali i poželeli srećan put.

Kurir.rs / In4s.net, Foto: Facebook / DF

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track