PUŠTENA MAJKA MILANA KNEŽEVIĆA: Po izlasku na slobodu poručila da nema predaje! (VIDEO)
Foto: Facebook / DF

nakon saslušanja

PUŠTENA MAJKA MILANA KNEŽEVIĆA: Po izlasku na slobodu poručila da nema predaje! (VIDEO)

Crna Gora -

Ratka, majka poslanika crnogorskog opozicionog DF, Milana Kneževića, puštena je nakon saslusanja u podgoričnom prekršajnom sudu, saopštila je Uprava policije.

Nakon policijske premetačine i saslušanja u policiji, Ratka Kneževiće je poslala poruku da nema predaje - sa stisnutom pesnicom, uz prijatelje iz Demokratskog fronta.

Advokat porodice Knežević, Dražen Medojević, je rekao da je pretres izvršen u ranim jutarnjim satima dok je ova 68-godišnja žena bila sama u kući, a da je predmet pretresa bio Milanov brat Mirko.

foto: Facebook / DF

Policija je ranije saopštila da je Ratka Knežević privedena zbog omalovažavanja policijskih službenika koji su jutros pretresli njihovu porodičnu kuću.

Crnogorska policija pretresala je jutros 17 objekata i tom prilikom uhapsila 16 osoba, među kojima je bila i Ratka Knežević.

"Ona je otvorila vrata, i u tom momentu vrata su polomljena i ušli su specijalci sa uperenim oružjem", rekao je Medojević novinarima ispred Suda za prekršaje.

On je kazao da je Ratka Knežević, koja je inače lošeg zdravlja, bila pod jakim stresom, i da je u tim trenucima "izgovarala određene rečenice kojih se nije mogla setiti".

"To su u suštini uvrede i kletve, to nije omalovažavanje. Tražio sam da se izvrši medicinsko veštačenje, i da veštak kaže da li osoba u tim okolnostima i pod stresom može da uradi nešto s umišljajem, ali je sudija to odbila", rekao je Medojević, prenele su podgoričke Vijesti.

Naveo je da ljudi koji su pisali zahtev za pokretanje postupka ne razlikuju uvrede i omalovažavanje.

Medojević je kazao da sudija još nije donela odluku, i najavio da će, nakon što je dobiju, on podneti žalbu.

Prema rečima Medojevića, policija nije našla ništa prilikom pretresa kuće Kneževića.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Facebook / DF

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track