MLADI IZ DPS UPALI U NIKŠIĆKI HRAM PA SNIMALI PROMO SPOT! Opozicija: Ovo je jeftina predstava!
Foto: Printscreen

obračun sa spc

MLADI IZ DPS UPALI U NIKŠIĆKI HRAM PA SNIMALI PROMO SPOT! Opozicija: Ovo je jeftina predstava!

Crna Gora -

Omladinci DPS upali su u Hram Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću i snimili spot u kojem navodno pozivaju na pomirenje svih vernika.

Članovi Saveta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) iz Nikšića uneli su u hram mnogobrojne kamere (koristili su i dronove) i potom zasuli društvene mreže provokativnim spotom. Sve to ne bi li nekako opravdali sporni Zakon o slobodi veroispovesti, koji je podigao buru u Crnoj Gori.

- Danas smo ovde sa toplinom u srcu, molitvom na usnama i sa iskrenom željom da pokažemo da se iza Zakona o slobodi veroispovesti ne kriju nikakve zle namere bilo koga. Da pokažemo da niko neće poneti bilo šta iz ovog i drugih crnogorskih gradova, već da se u ovom crkvenom zdanju, kao i ostalima, osećamo kao svoji na svome, kao Nikšićani u Nikšiću, kao Crnogorci u Crnoj Gori - poručila je crnokosa devojka u ime Milovih omladinaca, ne objašnjavajući kako su uopšte mogli bez dozvole da upadnu u hram i snimaju spot.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kaže da je sramota ovo što se dešava u gradu u kojem se pre nekoliko dana na protestnim litijama okupilo oko 30.000 ljudi.

- Ove jeftine predstave u kojima vrh DPS sada iskorišćava omladinu te stranke za svoje promašene projekte i obračun sa SPC dodatno svedoče da je DPS u potpunom haosu, podrška im drastično opada, u većini opštinskih odbora su teške podele, veliki broj članova ne sluša naredbe čelnika i nalazi se na litijama... Posebno je u Nikšiću izražena ta podela u DPS, pa se u takvoj očajničkoj situaciji služe manipulacijama i trikovima - navodi Vučurović.

Kurir.rs/s.telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track