UHAPŠEN POLITIČAR SAVO VUJOŠEVIĆ: DEMOS tvrdi da je to zbog litija, policija kaže da su mu pronašli oružje
Foto: Youtube/PR Centar Public Relation Centre

tenzije u crnoj gori

UHAPŠEN POLITIČAR SAVO VUJOŠEVIĆ: DEMOS tvrdi da je to zbog litija, policija kaže da su mu pronašli oružje

Crna Gora -

Savo Vujošević, bivši odbornik DEMOS-a u Skupštini opštine Bar i predsednik barskog odbora te stranke, uhapšen je zbog, kako je saopštila crnogorska policija, „nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija“.

U DEMOS-u tvrde da je razlog za hapšenje Vujoševićevo učešće u litijama.

Iz crnogorske policije saopštavaju da je Savo Vujošević uhapšen pošto je po nalogu Osnovnog suda u Baru obavljen pretres njegovog stana, gde je „pronađena određena količina oružja i municije“.

Međutim, u DEMOS-u tvrde da je Vujošević uhapšen u cilju zastrašivanja građana, te zbog njegovog učešća u litijama kojima građani protestuju zbog Zakona o slobodi veroispovesti i opasnosti otimanja imovine Srpske pravoslavne crkve.

„Neposedovanje ili neobnovljena dozvola za oružje nasleđeno od pokojnog oca mogu biti kažnjiva materija, ali ne i razlog za spektakularne akcije privođenja koje pred građanima sprovodi policijska ekipa sa desetak policajaca i nekoliko policijskih vozila“, navode iz DEMOS-a i dodaju da „barski pravnik Savo Vujošević nikada nije osuđivan i uživa širi ugled poštenog građanina Bara“.

„Pratićemo dalje postupanje policijskih organa i tužilaštva, sa ciljem otkrivanja pravih motiva ovog hapšenja, koji u ovom trenutku vode ka aktivnom učešću Sava Vujoševića na litijama kao pravu koje ima kao građanin i vernik. Posebno ćemo sagledati motive hapšenja i način izvođenja ove akcije“, saopštavaju iz DEMOS-a.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Youtube/PR Centar Public Relation Centre

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track