Najnovije vesti

KOTORSKI SVEŠTENIK SPC PRIVEDEN ZBOG SLUŽENJA MOLEBANA BOGORODICI Momčilo Krivokapić: Taj moleban se služi od 17. veka!
Foto: Youtube/Printscreen

režimski mediji napali spc

KOTORSKI SVEŠTENIK SPC PRIVEDEN ZBOG SLUŽENJA MOLEBANA BOGORODICI Momčilo Krivokapić: Taj moleban se služi od 17. veka!

Crna Gora

Protojerej - stavrofor Momčilo Krivokapić tvrdi da je sinoć saslušan u stanici policije u Kotoru, zbog kako kaže navodnog kršenja propisa Instituta za javno zdravlje.

Takođe, demantovao je navode režimskih medija da hapšen, već da je samo reč o informativnom razgovoru.

„Istina je da smo sinoć ja i moj sin pozvani na saslušanje u stanicu policije. Nisu nam konkretno rekli šta i kako, ali otprilike jer smo služili moleban. Objasnio sam da smo služili redovnu službu i da je bilo prisutno, svega 15-16″, kaže otac Momo.

Međutim, naglašava da je čitavu priču digao na taj nivo novinar radio Skala, Slavko Mandić.

„Naime, kad je radio intervju sa predsednikom Opštine Kotor Željkom Aprcovićem, on je postavio pitanje šta će se učiniti protiv Srpske crkve koja ne poštuje mjere i preporuke Instituta za javno zdravlje. Aprcović je uljudno odgovorio. Treba otvoriti sajt Skala radija. Sinoć je izašao članak „SPC u Crnoj Gori otvoreno krši zabranu javnih okupljanja“, koji objašnjava sve. Tako da bi sve ovo moglo prosto nasloviti – Skala radio protiv Srpske crkve a posebno protiv Momčila Krivokapića, kaže on.

Takođe, dodaje da u postupcima ovog novinara ima elemenata za krivično gonjenje.

„Ovo je strašno šta Slavko Mandić radi. I planiram da podnesem tužbu protiv njega, izričit je otac Momo.

Ujedno, objasnio je da se u Kotoru moleban Presvetoj Bogorodici služi od 17. vijeka.

„U toku uskršnjeg posta svako veče. Upravo u znak zahvalnosti Bogorodici što je sačuvala ne samo Boku nego i Crnu Goru od kuge. Kako taj moleban i dalje služimo, ja kažem pošto nas je presveta Bogorodica zaštitila od kuge davno, sad se molimo da nas sačuva od kuge ovog novog vremena. Ja sam čak rekao načelniku, ako bude potrebno prekinućemo sa tim služenjem, ali samo u glavi Slavka Mandića je služba i molebani inkriminisani. To je prosto čovjek koji ne zna ništa a zloban je do bola. Mrzitelj je svega što je srpsko, bivši član Narodne stranke i od njegovog srbovanja se nekad nije moglo živjeti“, zaključio je otac Momo.

Podsetimo, jeromonah Sava Vukajlović demantovao je sinoć u razgovoru sa novinarom portala IN4S pisanja Standarda da je uhapšen i priveden kod tužioca.

„Nije reč o hapšenju niti sam priveden kod tužioca“, rekao je sinoć otac Sava iz policijske stanice.

Portal Standard objavio informaciju da je jeromonah Sava uhapšen i sproveden kod tužioca u Bijelom Polju zbog ilegalnog prelaska granice kako bi izbegao samoizolaciju. U istom tekstu, standardno, odmah je napravljena konstrukcija i pomenuto ime vladike Joanikija.

Kurir.rs/IN4S.net Foto: Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...