Najnovije vesti

TUZI U IZOLACIJI Mugoša: Ostanite kod kuće, počinjemo bitku za celu Crnu Goru! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

sprečavanje širenja zaraze

TUZI U IZOLACIJI Mugoša: Ostanite kod kuće, počinjemo bitku za celu Crnu Goru! (VIDEO)

Crna Gora

Stanovnici opštine Tuzi pored Podgorice dobili su nalog da ne izlaze iz svojih kuća, kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša rekao je da je od 34 uzorka ispitana u utorak 18 uzoraka bilo pozitivno na virus, od kojih su 15 iz opštine Tuzi.

"Tuzi imaju 15.000 stanovnika, ako bi se proširilo na samo 40 odsto stanovništva, što čini 6.000 stanovnika, od tih 6.000 bi obolelo 1.200. Od tog broja 300 bi završilo na respiratorima i 150 najmanje umrlo. Ovo je drastična situacija. Ja molim da se čuje ovaj glas, da zavlada razum, da stanovništvo ostane kod kuća, da ne izlazi, da oni koji imaju bilo kakve simptome poput prehlade da se izdvoje u posebne sobe", kazao je.

Mugoša je najavio za danas istraživanje širine epidemije u tom mestu i naglasio da Tuzi moraju da shvate da je to borba za njihov život.

Istu poruku poslao je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti Milutin Simović.

"Građani Tuzi, od večeras svi u kuće bezuslovno. Počinjemo bitku za Tuzi i bitku za celu Crnu Goru", rekao je Simović na konferenciji u utorak uveče.

U izolaciji i 12 članova kriminalnih klanova

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, uz saglasnost Agencije za zaštitu ličnih podataka, počelo je sa objavljivanjem imena oniha kojima su izdata rešenja o obaveznoj samoizolaciji, a na tom spisku su se našle i bezbednosno interesante osobe.

Radi se o 12 ljudi koji su policiji poznati odranije, a koji se nelegalnim poslovima bave uglavnom na teritoriji Crne Gore.

Kako se navodi, tako su se na spisku našli i pripadnici kriminalnih klanova iz Bara, Herceg Novog i Podgorice, a neki od njih mesecima nisu boravili na teritoriji svoje gradske opštine, a samim tim ni države, zbog čega sada prolaze propisanu proceduru.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...