MILAČIĆ PISAO CRNOGORSKOM VRHU: Odbili ste pomoć Srbije, a od NATO nema respiratora
Foto: Facebook/Marko Milačić - Prava Crna Gora

gde je nestala solidarnost

MILAČIĆ PISAO CRNOGORSKOM VRHU: Odbili ste pomoć Srbije, a od NATO nema respiratora

Crna Gora -

Predsednik opozicione crnogorske Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je pismo crnogorskim zvaničnicima povodom odbijanja NATO-a da pošalje medicinsku pomoć u Crnu Goru za suzbijanje efekata širenja epidemije koronavirusa i upitao kakvi su benefiti članstva u tom savezu, ako na delu nema podrazumevane solidarnosti.

"Danas smo dobili zvaničan odgovor da od takve pomoći nema ništa, te se od celog NATO saveza javila samo članica Holandija, ponudivši da svojim teretnim avionom dopremi određenu medicinsku pomoć Crnoj Gori, i to iz Kine", naveo je Milačić u pismu predsedniku Milu Đukanoviću, premijeru Dušku Markoviću, šefu diplomatije Srđanu Darmanoviću i ministru odbrane Predragu Boškoviću, navedeno je u saopštenju te stranke.

On je ukazao na činjenicu da pomoć Crnoj Gori nije stigla ni kada su u pitanju osnovni medicinski zaštitni materijali, a kamoli, kako je rekao, respiratori i bronhoskopi.

"Na kraju, da li su ovo, Đukanoviću, ovi respiratori koje nećete dobiti od NATO, oni respiratori na koje ste računali kada ste odbili pomoć iz bratske Srbije", zaključio je lider Prave.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja