NOVA BRUKA MILOVOG REŽIMA: Nema stimulacije za ljude koji čuvaju najugroženije od koronavirusa
Foto: Shutterstock

tuga

NOVA BRUKA MILOVOG REŽIMA: Nema stimulacije za ljude koji čuvaju najugroženije od koronavirusa

Crna Gora -

Zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite u Crnoj Gori, koji su danima u karantinu i brinu o korisnicima domova za stare, nisu isplaćeni prekovremeni i noćni sati uz martovsku zaradu, tvrde izvori Vijesti iz tih ustanova.

Ista je situacija sa radnicima, koji tokom pandemije novog koronavirusa, u ustanovama za smještaj vode računa o djeci sa smetnjama u razvoju i mališanima bez roditeljskoj staranja...

Inače, medicinsko osoblje i stručni radnici u ustanovama za smještaj nijesu obuhvaćeni najavljenom odlukom Vlade da se bili u procesu rada od početka širenja koronavirusa nagrade dodatkom na platu do 15 odsto.

Više zaposlenih u domovima za stare Vijestima je kazalo da im prekovremeni i noćni rad ovog mjeseca nije isplaćen, uprkos tome što su na radnim mestima 24 sata dnevno, izolovani i odvojeni od porodica.

Iz Nacionalnog koordinacionog tela (NKT), odnosno Vlade, nesu odgovorili zbog čega zaposlenima koji provode dane brinući o korisnicima domova za stare i ostalima ustanovama za smeštaj korisnika nije isplaćen prekovremeni i noćni rad, da li će to biti učinjeno prilikom isplate aprilske zarade, te da li će zdravstveni radnici u ovim javnim ustanovama primiti stimulans u iznosu od 15 odsto.

Kurir.rs/Vijesti Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track