REPRESIJI NEMA KRAJA! Otac Željko ostaje iza rešetaka, razlog neverovatan! Narod skandira BACI ZNAČKU SRAMOTO! VIDEO
Foto: Facebook video prtscr

hapšenje sveštenika

REPRESIJI NEMA KRAJA! Otac Željko ostaje iza rešetaka, razlog neverovatan! Narod skandira BACI ZNAČKU SRAMOTO! VIDEO

Crna Gora -

Danilovgradskom parohu Željku Ćaliću određeno je zadržavanje 72 sata, a ispred Tužilaštva okupljeni narod negoduje zbog ove represije.

Tužiteljka Jelena Protić zadržavanje je odredila zbog sumnje da danilovgradski paroh ni naredne litije ne bi mogao da iskontroliše, odnosno, da bi i na narednim broj okupljenih bio veći od 200.

foto: Anadolija/Miloš Vujović

Kako je rekao advokat Radoje Bojović koji je najavio žalbu, kao razlog zadržavanja oca Željka navodi se se "moguć uticaj na sledeće molebane i litije, s obzirom da otac Željko nije bio u mogućnosti da iskontroliše broj prisutnih na litijama".

Na teret mu se stavlja da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

foto: Anadolija/Miloš Vujović

Na sniumku se vide okupljeni građani koji nekoliko minuta nisu dopustili odvoženje oca Željka uz skandireanje "Ne damo svetinje" i povike "Sramote, bacite značke" "Izdajice" i slično.

Podsetimo, sineoć su se širom Crne Gore nakon tri meseca pauze održale litije i molebani za odbrani svetinja SPC, a nakon litije u Danilovgradu priveden je i zadržan otac Željko Ćalić.

Kurir.rs Foto: Facbook video prtscr / Ne damo svetinje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track