SRAMOTA! I SVEŠTENIK MIRČETA ŠLJIVANČANIN ZADRŽAN 72 SATA: Prevarili okupljeni narod i izveli ga na drugi izlaz iz suda!
Foto: Printscreen Youtube/ SRPSKA RTV, Facebook video prtscr / Marko Milačić

neviđeni pritisak

SRAMOTA! I SVEŠTENIK MIRČETA ŠLJIVANČANIN ZADRŽAN 72 SATA: Prevarili okupljeni narod i izveli ga na drugi izlaz iz suda!

Crna Gora -

Ispred suda u Podgorici okuplja se narod koji čeka odluku o puštanju ili daljem zadržavanju sveštenika Mirčete Šljivančanina koji je sinoć priveden nakon održane litije.

Svešteniku koju služi u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici ipak od strane sudije napisan predlog za produženje protvora, a okupljeni narod nije uspeo da ga vidi po izlasku iz suda jer je sproveden na drugi ulaz.

Više desetina ljudi stajalo je ispred suda ispred kojeg je bila parkirana i tzv.marica koja je u pripravnosti.

Među okupljenim narodom ima i sveštenika i monahinja koji se kako kažu, mole za pravdu.

Advokati sveštenika Mirčete naglasili su da je kao glavni razlog zadržavanja naveden strah od "ponavljanja dela" ali dodaju da je otac Mirčeta u potpunosti poštovao sve propisane mere protiv širenja koronavirusa te da je ovakva odluka "ponajmanje ima veze sa pravom i zakonom".

Podsetimo, ranije danas je danilovgradskom parohu Željku Ćaliću određeno zadržavanje 72 sata, "zbog sumnje da danilovgradski paroh ni naredne litije ne bi mogao da iskontroliše", odnosno, da bi i na narednim broj okupljenih bio veći od 200.

Sveštenici Mirčeta i Željko Ćalić samo su neki od sveštenika SPC koji su pozvani na informativni razgovor u centre bezbednosti nakon sinoćnih litija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track