BUDVA ZABRANJENI GRAD! BLOKIRANI ULAZI SA SVIH STRANA! Policijska opsada, građani besni zbog hapšenja funkcionera! VIDEO
Foto: Facebook video / Marko Milačić

nakon brutalnog prebijanja i hapšenja

BUDVA ZABRANJENI GRAD! BLOKIRANI ULAZI SA SVIH STRANA! Policijska opsada, građani besni zbog hapšenja funkcionera! VIDEO

Crna Gora -

Nakon brutalnog prebijanja i hapšenja funkcionera Opštine Budva, policija je blokirala ulaz u grad.

Blokiran je ulaz u grad sa svih strana, što je za Kurir potvrdio i pravni zastupnik Opštine Budva Vladan Bojić.

"Situacija za sada prilično nejasna, osim snimaka koje smo svi mogli da vidimo. Imam informacije iz više izvora da su ulazi i izlazi iz Budve zatvoreni, i da se ljudi šalju zaobilaznim putevima" kaže advokat Bojić.

foto: Facebook video / Marko Milačić

Na pitanje da li trenutna dešavanja u Budvi imaju veze sa nastavljenim litijama, advokat Bojović kaže "Da, jer su upravo gradonačelnik i predsednik skupštine predvodili litije i da je naivno isključiti da je reč o revanšizmu".

Zbog brutalnog hapšenja gradonačelnika Budve Marka Carevića i predsednika Skupštine opštine Krsta Radovića, veliki broj građana se okupio ispred zgrade Policije i traži njihovo oslobađanje.

"Pustite poštene ljude, sram vas bilo!" i "Bacite štitove!", "Od nas pare dobijate, naeod da čuvate a ne da gazite", samo su neki od uzvika okupljenih koji mogu da se čuju sa snimaka.

Takođe, uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savetnik i bivši predsednik SO Budva.

foto: Facebook video prtscr / Sputnjik

U napadu SAJ-a, teško je povređen Đorđe Vujović, bivši predsednik SO Budva i aktuelni savetnik predsednika opštine. Vujović je pribijen i bačen sa stepeništa, piše in4s.net.

foto: Facebook video prtscr / Sputnjik

Trenutno se nalazi se u budvanskom Domu zdravlja sa ozbiljnim povredama kičme.

Ispred policijske zgrade u Budvi građani protestuju zbog hapšenja funkcionera.

Uzvikuju "Ne damo Budvu", a upućuju parole zaposlenima u Morskom dobru čija se zgrada nalazi preko puta.

Policija je u Budvi privela 23 osobe zbog "sprečavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje".

"Na ulazu u zgradu Skupštine Opštine Budva policija je zatekla nekoliko odbornika, kao i veći broj zaposlenih i građana koji su svojim prisustvom onemogućavali službenike CB Budva da sa inspekcijom uđe u prostorije ovog objekta. Okupljeni su se oglušili o dato upozorenje i izdato naređenje i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu. Usled intervencije policijskih službenika okupljena lica su polomila stakla na ulaznim vratima zgrade Opštine Budva. Među okupljenima na ulazu u zgradu Opštine bili su i pripadnici opštinskih službi - Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su takođe učestvovali u pružanju aktivnog otpora policijskim službenicima u vršenju službene radnje“, navodi se u saopštenju UP.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track