MILOV RASPOP SE RASTAO SA PAMEĆU: Miraš sve bolesniji OPTUŽIO SPC da namerno koronom HOĆE DA ZARAZI što više CRNOGORACA!
Foto: Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal

da ne poveruješ

MILOV RASPOP SE RASTAO SA PAMEĆU: Miraš sve bolesniji OPTUŽIO SPC da namerno koronom HOĆE DA ZARAZI što više CRNOGORACA!

Crna Gora -

"Protiv Crne Gore se vodi neobjavljeni rat u kome se koriste sva sredstva, uključujući i biološka", kazao je raspop Miraš Dedeić. On je dodao da svetosavske litije nisu dobrodošle na Cetinje, te da se neće dozvoliti njihovo organizovanje.

- Izvesni građanin koji se zarazio na utakmici u Beogradu preneo je koronavirus još nekolicini Cetinjana, koji ni krivi ni dužni ispaštaju slučajan susret s njim, tavoreći u izolaciji, koja preti celom gradu. Očito i namerno Srpska crkva iz Srbije dobija podsticaj da litijama širi koronavirus, kao biološko oružje, sa samo jednim ciljem da zarazi što veći broj građana, i nanese štetu crnogorskoj privredi i turizmu - kazao je direktor NVO CPC Miraš Dedeić.

Kako je dodao, neodgovorni građani, različitih profesija, daju javnu podršku takvim litijama, završavajući apele podrške rečima “ne damo svetinje”.

Po rečima raspopa Miraša “Takvi apeli koji pozivaju na masovne skupove su nerazumni, jer se na njima stanovništvo može masovno zarazit virusom, koji u mnogim slučajevima, naročito kod starijega stanovništva, izaziva smrt”.

Miraš naglašava da se sve ostale crkve i verske zajednice ponašaju saglasno merama koje je propisalo Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti.

- Zato svetosavske litije nisu dobrodošle na Cetinje i neće se dozvoliti njihovo organizovanje. Zaludu im uzvici “ne damo svetinje”, mi znamo da su te svetinje nezakonito prepisane s naše države na Srpsku crkvu, i da su naše, i da ih nećemo dati nikome, pa da će sva Srbija i Republika Srpska krenut u litije” -zaključio je prokletstvu predat od Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, Miraš Dedeić.

Ovaj samoproglašeni poglavar samoproglašene crnogorske crkve je već 19 godina nešto između navijača i jurišnika iz nevladinih organizacija. Sve nedovršeno, ni tamo ni ovamo. Spolja ni nalik na gladac, unutra stvarno jadac.

"Molimo se Bogu da mu vrati pamet", rekao je pre nekoliko godina Mitropolit Amfilohije reagujući na jednu od mnogih nesuvislih izjava Miraša Dedeića, takozvanog mitropolita Mihaila takozvane Crnogorske pravoslavne crkve.

Kurir.rs/in4s

Foto Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track