PROVOKACIJA SRBA U KOTORU: Na dan kada Hrvati slave zločinačku akciju Oluja, istaknuta hrvatska zastava!
Foto: Facebook/Владимир Ђапић

BRUKA

PROVOKACIJA SRBA U KOTORU: Na dan kada Hrvati slave zločinačku akciju Oluja, istaknuta hrvatska zastava!

Crna Gora -

U zločinačkoj akciji "Oluja", koja je započela 4. avgusta, masovnom operacijom oružanih snaga Republike Hrvatske, uz podršku NATO-a, kao i jedinica Hrvatskog vijeća odbrane i Armije BiH, izvršena je agresija na prostoru Republike Srpske Krajine, odnosno sever Dalmacije, Liku, Kordun i Baniju.

Tada je poginulo i nestalo 1 853 Srba, a sa vekovnih ognjišta protjerano najmanje 220 000 stanovnika nekadašnje Republike Srpske Krajine.

Međutim, danas je u Kotoru na dan obeležavanja 25 godina od ove zločinačke akcije istaknuta hrvatska zastava, pa se stiče utisak da je to urađeno sa ciljem da se isprovocira srpsko stanovništvo te opštine kao i oni koji osuđuju hrvatsku vojsku zbog tada počinjenih zločina.

Ipak, kada se uzme u obzir da crnogorski zvaničnci prisustvuju ceremoniji proslave "Oluje", isticanje zastava ne iznenađuje. To samo pokazuje koliko ovaj režim potpaljuje fašizam u Crnoj Gori, pa se tako u poslednje vreme često mogu pročitati pretnje raznim "olujama", "traktorijadama", selidbama…

Podsetićemo i na jedan od poslednjih primera kako režim proslavlja i veliča fašizam. Naime, Javni servis Crne Gore, RTCG, Dan pobede nad fašizmom počeo je "proslavom" na vrlo autentičan način – promovišući i veličajući fašizam! Odmah nakon zvanične himne Crne Gore koju je inače napisao ustaški saradnik Sekula Drljević, program je nastavljen pesmom Marka Perkovića Tompsona – osvedočenog promotera ustaške, fašističke ideologije.

Kurir.rs/In4s Foto: Facebook/Владимир Ђапић

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track