CRNA GORA SPREMA PROGON SVEŠTENIKA SPC! Marković: Trpećemo ih do 30. avgusta, a onda ćemo ih vratiti odakle su došli!
Foto: Profimedia

SKANDALOZNA IZJAVA CRNOGORSKOG PREMIJERA

CRNA GORA SPREMA PROGON SVEŠTENIKA SPC! Marković: Trpećemo ih do 30. avgusta, a onda ćemo ih vratiti odakle su došli!

Crna Gora -

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je da će trpeti sveštenike Srpske pravoslavne crkve do 30. avgusta, nakon čega će otvoriti granice i vratiti ih njihovim kućama jer nemaju utemeljenja u Crnoj Gori.

„Crnu Goru napadaju ovih dana oni isti koji je nisu želeli 2006. i čiji su je preci poništili 1918.“, rekao je Marković.

Premijer je takođe rekao na Cetinju da u svetu nije zabeleženo da se u političkim povorkama nalaze sveštena lica, te da su u Crnoj Gori zakon i pravni poredak jednaki za sve.

- Moraće je poštovati ako je neće voleti. SPC i njeni sveštenici će se vratiti u manastire i crkve, neće ih više biti u političkim povorkama, neće ih biti za mikrofonom gde proklinju naše očeve, naše dedove i nas same, našu decu... To se nigde u 21. veku ne radi u svetu, nažalost u Crnoj Gori se to radi“, rekao je Marković.

To ćemo, kako je rekao istrpjeti do 30. avgusta.

„Nakon toga se to više neće tolerisati. Zakon i pravni poredak će jednako važiti kako za nas, tako i za Amfilohija i Backovića i za sve druge. A one koji kormilare Crnom Gorom i proklinju Crnu Goru i žele da je sahrane, otvorićemo granice, jer nemaju ovde utemeljenja i vratićemo ih njihovim kućama, odakle su došli, neka uređuju na takav način njihove domove, njihovu zemlju, a Crnu Goru će prepustiti nama koji je volimo i poštujemo“, poručio je Marković.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track