Najnovije vesti

CRNA GORA SPREMA PROGON SVEŠTENIKA SPC! Marković: Trpećemo ih do 30. avgusta, a onda ćemo ih vratiti odakle su došli!
Foto: Profimedia

SKANDALOZNA IZJAVA CRNOGORSKOG PREMIJERA

CRNA GORA SPREMA PROGON SVEŠTENIKA SPC! Marković: Trpećemo ih do 30. avgusta, a onda ćemo ih vratiti odakle su došli!

Crna Gora

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je da će trpeti sveštenike Srpske pravoslavne crkve do 30. avgusta, nakon čega će otvoriti granice i vratiti ih njihovim kućama jer nemaju utemeljenja u Crnoj Gori.

„Crnu Goru napadaju ovih dana oni isti koji je nisu želeli 2006. i čiji su je preci poništili 1918.“, rekao je Marković.

Premijer je takođe rekao na Cetinju da u svetu nije zabeleženo da se u političkim povorkama nalaze sveštena lica, te da su u Crnoj Gori zakon i pravni poredak jednaki za sve.

- Moraće je poštovati ako je neće voleti. SPC i njeni sveštenici će se vratiti u manastire i crkve, neće ih više biti u političkim povorkama, neće ih biti za mikrofonom gde proklinju naše očeve, naše dedove i nas same, našu decu... To se nigde u 21. veku ne radi u svetu, nažalost u Crnoj Gori se to radi“, rekao je Marković.

To ćemo, kako je rekao istrpjeti do 30. avgusta.

„Nakon toga se to više neće tolerisati. Zakon i pravni poredak će jednako važiti kako za nas, tako i za Amfilohija i Backovića i za sve druge. A one koji kormilare Crnom Gorom i proklinju Crnu Goru i žele da je sahrane, otvorićemo granice, jer nemaju ovde utemeljenja i vratićemo ih njihovim kućama, odakle su došli, neka uređuju na takav način njihove domove, njihovu zemlju, a Crnu Goru će prepustiti nama koji je volimo i poštujemo“, poručio je Marković.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...