KRIVOKAPIĆ: Desila se sloboda nakon 31 godine! Moralo je tako kad se udari na Svetog Vasilija! Pružamo ruku pomirenja!
Foto: Nemanja Nikolić

proglasili pobedu

KRIVOKAPIĆ: Desila se sloboda nakon 31 godine! Moralo je tako kad se udari na Svetog Vasilija! Pružamo ruku pomirenja!

Crna Gora -

Zdarvko Krivokapić, nosilac liste "Za budućnost Crne Gore", izjavio je da 42 poslanička mandata pripadaju opoziciji, a 39 ostalima. Što se tiče 42 mandata, to su, rekao je Krivokapić, tri velike koalicije koje su prirodna opozicija.

"Narodu Crne Gore desila se sloboda. Nakon 31 godine apsolutne vlasti, moralo se desiti ovo što se desilo. Ko udari na Boga i Svetog Vasilija, ovako prođe", rekao je Krivokapić.

Po njegovim rečima prvi cilj ove liste je pružanje ruke pomirenja koju nude svima. Krivokapić je rekao da ova koalicija nudi ono što je prirodno, a to je da sve nacionalne stranke priđu pobedniku i da se Crna Gora ne može graditi drugačije.

"Molim, kumim sve građane da ostanu u svojim kućama, da ne nasedaju na provokacije, da večeras slavimo u svojim domovima, a biće vremena za slavlje. Ulica nije mera našeg slavlja. Ne želimo revanšizam. Hrišćani to ne rade, ali svi koji su odgovorni za ovo stanje beznađa, moraju odgovarati. Sutra je novi dan u slobodnoj Crnoj Gori, krećemo u preporod i reinženjering Crne Gore", rekao je Krivokapić.

foto: Nemanja Nikolić

Po njegovim rečima, Crna Gora je u teškoj ekonomoskoj krizi, mnogo dubljoj nego što se i može zamisliti.

foto: Nemanja Nikolić

Dodao je da je po njegovom mišljenju najbolje rešenje vlada eksperata, sa ograničenim rokom i da bez ekspertske vlade nema boljitka. Priorirtet su i zakoni o poreklu imobine i lustraciji i, naravno, promena zakona o slobodi veroispovesti.

foto: Nemanja Nikolić

"Narod je pobednik ovih izbora i narod nikome neće prepustiti ovu pobedu", zaključio je Krivokapić.

Kurir.rs / Z. Šaponjić, Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track