KURIR SAZNAJE: Pregovori traju, dogovor o predsedniku Skupštine Crne Gore moguć u poslednji čas
Foto: Profimedia / Savo Prelević / AF

čeka se konstitutivna sednica

KURIR SAZNAJE: Pregovori traju, dogovor o predsedniku Skupštine Crne Gore moguć u poslednji čas

Crna Gora -

Podgorica - Iako je na kraju jučerašnjeg dana a posle niza sastanaka, na kraju i lidera pobedničkih koalicija na izborima u Crnoj Gori sa mitropolitom Amfilohijem, bilo izvesno da dogovora nema, prema saznanjima Kurira iz vrha ovih koalicija, i dalje je otvorena mogućnost da do dogovora o predsedniku Skupštine Crne Gore dođe u poslednji čas, neposredno pred početak konstitutivne sednice.

"Moguće je da do dogovora o imenu predsednika skupštine dođe od početka sednice. Nadamo se dobrim vestima", kratko nam je rekao izvor iz vrha pobedničke koalicije.

Podgorički mediji jutros, međutim, navode da je najizglednija mogućnost da konstitutivna sednica "bude prekinuta nakon verifikacije mandata poslanika jer tri koalicije koje imaju većinu nisu postigle dogovor oko izbora predsjednika Skupštine".

Postoji poslovnička mogućnost da u slučaju, da se do početka sednice Skupštine koja počinje u podne nešto promeni, predlog imena novog predsednika Skupštine podnese 10 poslanika.

Inače, mediji u Podgorici u utorak uveče su preneli da su pregovori koji su uz posredovanje mitropolita Amfilohija vođeni u manastiru Ostrog propali kada je, navodno, "jedan od lidera DF-a saopštio da ne mogu podržati Zdravka Krivokapića za mandatara dok ne provere da li ima jedinstvenu podršku i poverenje koalicije".

Reagovano je jedan od lidera DF Milan Knežević koji je rekao da DF "nije doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara buduće crnogorske vlade".

"Nije tačno da je iko iz Demokratskog fronta doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara, već tražimo da nam pojasni zahteve Dritana Abazovića koji su očigledno ranije bili dogovoreni s Krivokapićem, u kojima traži sve ključne resore u Vladi, uključujući MUP, Upravu policije, Anb, Ministarstvo odbrane, Vojno-obaveštajnu agenciju, Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo pravde, kao i da Demokratski front ne može predlagati svoje najistaknutije srpske političare za članstvo u novoj vladi", rekao je Knežević.

Kurir.rs/Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track