ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Prvi princip rada nove vlasti će biti da uredimo državu!
Foto: Twitter video prtscr / Zdravlo Krivokapić

OTVORENO

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Prvi princip rada nove vlasti će biti da uredimo državu!

Crna Gora -

Zdravko Krivokapić lider Koalicije Za budućnost Crne Gore izjavio je u pauzi skupštinskog zasedanja da se danas, "posle jučerasnjeg dana kada dogovora nije bilo", čini da sve možemo uraditi".

"Danas sam toliko radostan! Uzdržavam se da ne pustim suzu radosnicu zbog svega sto se ovde dešava", izjavio je Krivokapić.

On je dodao da proces formiranja Vlade koji predstoji neće biti ni lak ni jednostavan.,

"Želim da nova vlada bude vlada poverenja svoh gradjana i ono sto mogu da obećam da neće raditi za klanove i kriminalce nego za građane", kaže on

Upitan kako komentariše prisustvo na skupu na kome je bio Nikola Kavaja, on je rekao da je tu bio slucajno ali da je Kavaja simbol otpora diktatoru.

" Želim da se Zdravku Krovokapiću ne prepisuje zbog brade da je četnik! Voleo bih i želim i da svaki detalj mog života bude pretresen", rekao je on.

Upitan da porkomentariše prisustvo mitropolita Amfilohija i vladike Joanikija na sastancima buduće vladajuce koalicije on je rekoa da su u istoriji Crne Gore sve zborove organizovali i crkveni velikodostojnici.

Pogrešna je percepcija da su mitropolit Amfilohije i vladika Joanikije bili na sastanku da kroje sudbinu Crne Gore već kao pomiriteljinasih nesuglasica. Oni nisu pomnjali imena, pričali smo o principima, rekao je on.

Nosilac liste Crno na bijelo i lider platforme URA, Dritan Abazović, podržao je danas u parlamentu predlog Demokratskog fronta da lider Demokrata Aleksa Bečić bude predsednik parlamenta, a Zdravko Krivokapić kandidat za mandatara.

"Taj predlog je apsolutno prihvatljiv za koaliciju Crno na bijelo", rekao je Abazović.

Izrazio je i zadovoljstvo što, kako je rekao, kolege iz DPS-a vidi u delu u kojem u parlamentu sedi opozicija.

Podršku za izbor nosioca liste Za budućnost Crne Gore Krivokapića za kandidata za mandatara podržao je i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Nakon toga je određena pauza u radu parlamenta.

Kurir.rs/Z. Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track