KRIVOKAPIĆ NAJAVLJUJE: Imam čvrsto rešenje za ministra finansija! Vodićemo pregovore, ali ja nisam bunar želja
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

nova vlada crne gore

KRIVOKAPIĆ NAJAVLJUJE: Imam čvrsto rešenje za ministra finansija! Vodićemo pregovore, ali ja nisam bunar želja

Crna Gora -

"Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) treba da bude depolitizovana, sa profesionalcima, a ne u interesu bilo koje partije ili jednog čoveka", kazao je Zdravko Krivokapić, mandatar za sastav Vlade Crne Gore.

Krivokapić je kazao da ima "čvrsto rešenje" kada je u pitanju pozicija ministra finansija, ali nije želeo da otkrije o kome je reč.

On je istakao da su dosadašnje poruke iz partija nove vlasti, kada su u pitanju pozicije u sektoru bezbednosti, bile izjave poijedinaca koje nisu obavezujuće ni za mandatara, ni za tri članice koje treba da krenu u konkretizaciju dogovora za sastav Vlade. Kazao je i da dosad "niko nije iskazao svoje želje" o ključnim pozicijama u sektoru bezbednosti.

Krivokapić je kazao da je napravljen dinamičan plan o formiranju Vlade, sa kojim su svi upoznati, te da će svaka tri dana imati neku novinu koja bi trebalo da donese rezultate.

foto: EPA/BORIS PEJOVIC

On je istakao da će tri koalicije voditi sedam krugova pregovora, i da će u drugom krugu biti precizno definisani principi i kriterijumi.

"Ja nisam bunar želja", rekao je Krivokapić, istakavši da predloženi kandidati moraju prevashodno biti odraz dogovora i da budu kompetentni i dokazani u svom polju.

Na pitanje da li je neophodna promena Zakona o slobodi ispovesti u celini, Krivokapić je kazao da je njegov lični stav da u donošenju zakona nije bilo dobre namere, te da zato u celosti nije dobar. "Ali to ne znači da se ne može popraviti na način kako je predlagala URA i možda neko iz saveta za pravna pitanja Mitropolije. Dopustimo struci da se nađe najbolje rešenje", zaključio je.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track