ČUVARI SINJAJEVINE I DALJE NA SVOJIM POZICIJAMA, A VOJSKE NEMA: Dolazio jedan policijski džip, ali niko nije pričao sa njima
Foto: Printscreen Youtube/ Pobjeda

planina u crnoj gori

ČUVARI SINJAJEVINE I DALJE NA SVOJIM POZICIJAMA, A VOJSKE NEMA: Dolazio jedan policijski džip, ali niko nije pričao sa njima

Crna Gora -

Čuvari Sinjajevine, koji su od petka na Savinim vodama, kažu da nisu primetili vojni logor, danas je dolazio jedan policijski džip, ali niko iz tog vozila nije razgovarao sa njima.

Ministar odbrane Petar Bošković najavio je ranije da će na poligonu na Sinjajevini biti održana petodnevna vojna vežba gađanja, koja je trebalo da počne juče.

Iz Građanske inicijative (GI) "Sačuvajmo Sinjajevinu" kazali su da narodne straže i patrole, koje su juče obilazile planinu, nisu primetile vojni logor, prenele su podgoričke Vijesti.

Na lokaciji Margita, koja je predviđena za vojni poligon, nalaze se stočari, eko-aktivisti, ljubitelji prirode...

Kažu da narodne straže i patrole od juče obilaze Sinjajevinu.

"Nakon helikoptera kojim su nas juče nadletali, danas se nadomak nas zaustavio policijski defender. Pretpostavljamo da je to bila izvidnica. Očekivali smo da će neko doći do nas, makar da nas pita kako smo, kao prethodnih dana, ali oni su nas verovatno prebrojali, odmah se okrenuli i otišli", kaže Milan Sekulović iz GI "Sačuvajmo Sinjajevinu".

Ne isključuje mogućnost da su javili Generalštabu da nas je na straži oko tridesetak i da kreću ovamo, ali tu smo gde smo.

"Ne mrdamo sa Margite, pa i da nas nanišane minobacačima", rekao je Sekulović.

Primećuje da s obzirom da vojske nema ni jutros, Sekulović kaže da je moguće da imaju rezervni plan.

Mogli su da gađaju na području Grkovskog jezera, ali ni tamo ih, kaže, nije bilo do maločas.

"Mi ih očekujemo ovde i našu vojsku ćemo dočekati najbolje što umemo, podeliti zalogaj sa njima. Niko od nas nije protiv Vojske, kako nam spočitavju. Naprotiv, znamo da uniformu nose naša braća, prijatelji, pa i sinovi ove planine koju je odlazeći ministar odlučio da žrtvuje. Sinjajevina neće biti ubijena zbog njegovih nedela i obećanja NATO partnerima da će Crna Gora biti domaćin regionalnoj vojnoj vježbi", kazao je Sekulović.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track