JOANIKIJE U DOBROM STANJU: Konstantno je pod lekarskim nadzorom
Foto: Youtube/Телевизија Храм

zaražen koronom

JOANIKIJE U DOBROM STANJU: Konstantno je pod lekarskim nadzorom

Crna Gora -

Zdravstveno stanje episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske, Joanikija, koji je oboleo od korone, uredno je i konstantno dobro, konstatovano je nakon danas sprovedenih kontrolnih konzilijarnih fizikalnih i dijagnostičkih pregleda, kao i laboratorijskih pretraga.

Kontrolni RTG snimak pluća ne pokazuje inflamatorne i infiltrativne promene, što je nepromenjen u odnosu na 4.novembar, dok je kontrolni CT pregled planiran u narednim danima, saopštila je Eparhija budimpljansko-nikšićka.

Sprovedeni su i ultrazvučni pregledi srca, abdomena i kolor-dopler krvnih sudova donjih ekstremiteta, koji su uredni. Laboratorijske pretrage (faktori zapaljenja) su u fiziološkim granicama, navodi se u saopštenju i dodaje da je, primera radi, vrednost CRP 1,21 (normalno do 5), sedimentacija eritrocita 4 (normalno do 10).

Osnovni vitalni parametri (telesna temperatura, saturacija, krvni pritisak) konstantno imaju fiziološke vrednosti.

Vladika je pod redovnim lekarskim nadzorom i prima ordiniranu adekvatnu terapiju u Đurđevim Stupovima, koja će u narednom periodu, zbog dobrog opšteg stanja biti blagovremeno revidirana, dodaje se.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track