RASPRAVA U SKUPŠTINI CG: Prepucavanja vlasti i opozicije o članovima i programu buduće Vlade! Evo šta Krivokapiću najviše zameraju
Foto: EPA / Boris Pejovic

drugi dan

RASPRAVA U SKUPŠTINI CG: Prepucavanja vlasti i opozicije o članovima i programu buduće Vlade! Evo šta Krivokapiću najviše zameraju

Crna Gora -

Drugi dan parlamentarne rasprave o ekspozeu mandatara Zdravka Krivokapića i predlogu nove vlade na samom početku je obeležila oštra polemika predsednika GP URA Dritana Abazovića sa članovima opozicionog DPS, nakon što ih je optužio da su tokom 30 godina vlasti "pokrali zemlju".

I u današnjoj raspravi ekspoze mandatara kritikovali su i predstavnici opozicije, ali i parlamentarne većine, koja je najavila da će podržati predlog mandatara za sastav vlade samo zato što u njoj nema DPS-a.

Poslanik Dragan Krapović (Demokrate) naveo je da su očekivanja poslanika i građana visoka.

"Ovaj naš početak je dodatno opterećen hroničnim i akutnim problemima", naveo je Krapović i dodao da Vlada mora što pre da krene da radi punim kapacitetom.

foto: Youtube prtscr / Skupština Crne Gore

Poslanik DPS-a Predrag Sekulić kazao je da ekspoze mandatara Krivokapića ne zaslužuje prelaznu ocenu.

"Partizane i četnike treba ostaviti istoriji. Slažem se, ali o jednima i drugima imamo jasan sud. Antifašizam je danas borba protiv bilo koje vrste diskriminacije", poručio je Sekulić.

foto: Youtube prtscr / Skupština Crne Gore

Poslanik DF-a Milan Knežević je rekao da će taj savez, uprkos neslaganjima sa predlogom Krivokapića, glasati "za", jer mu je takva kakva je nova vlada draža od poslaničkog kluba opozicionog DPS.

Rekao je i da u novoj vladi ima kadrova DPS-a i dodao da pre svega misli na Oliveru Injac, koja je predložena za ministra odbrane, a koja je, kako je kazao, jedna od "najzaslužnijih jurišnika sigurnog glasa DPS-a".

Halil Duković iz DPS-a konstatovao je da je Krivokapić na čelo liste došao na predlog SPC.

"Kome ćete vi odgovarati za vaš rad ako ste vi predstavnik crkve", pitao Duković, koji je za ekspoze mandatara rekao da je to "hvalospev koji bi najbolje išao uz gusle".

foto: Youtube prtscr / Skupština Crne Gore

Poslanik i lider Prave CG Marko Milačić je jedan od retkih, ako ne i jedini koji je o Krivokapiću i njegovom predlogu govorio pozitivno.

"Ne pobeđujemo nego se gubimo u pobedi", naveo je Milačić i pitao šta je skrivio Krivokapić, "da li to što ne laže, ne krade i zato što voli Crnu Goru i zato što je spreman da sve privilegije rizikuje da uđe u ovu nepoštenu arenu i suoči se sa svima nama".

Jovanka Laličić (DPS) je kazala da je nova vlada klerikalno-teokratska, jednoverska, jednonacionalna u nezavisnoj, sekularnoj, multiverskoj i multinacionalnoj Crnoj Gori.

"Hoćete li se gospodine Krivokapiću usprotiviti ukoliko buduća ministarka iskaže nameru da u osnovni obrazovni program uvede veronauku", pitala je Laličić.

Vladimir Dobričanin (Ujedinjena Crna Gora) ocenio je da demokratsko sazrevanje Crne Gore počinje od 30. avgusta.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Skupština Crne Gore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track