GRAĐANI NA PRVOM MESTU: Novoizabrani crnogorski ministri se oglasili na društvenim mrežama
Foto: Z. Š, Profimedia

otvoreno

GRAĐANI NA PRVOM MESTU: Novoizabrani crnogorski ministri se oglasili na društvenim mrežama

Crna Gora -

Nakon izbora za ministre u Vladi Crne Gore premijera Zdravka Krivokapića, Jakov Milatović i Đorđe Radulović, su javnosti uputili prve poruke putem društvenih mreža.

"Veoma sam ponosan što sam danas izabran za ministra u novoj Vladi Crne Gore. Daću sve od sebe da svoje moralne vrijednosti, usvojene u porodici, znanje stečeno na prestižnim svetskim univerzitetima i profesionalno iskustvo ostvareno u najvećim evropskim organizacijama, stavim u funkciju ekonomskog razvoja zemlje!”, napisao je na Fejsbuku Jakov Milatović ministar ekonomskog razvoja.

Jakov Milatović je nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Pogdorici magistrirao ekonomiju na Univerzitetu Oksford, kao stipendista britanske vlade, a radio je kao ekonomista u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), prvo u Londonu a onda u Podgorici.

Radio je i za Dojče banku u Frankfurtu i NLB grupu u Crnoj Gori.

Ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović je na Twitteru napisao da je u istorijskom trenutku za zemlju ponosan što je dio prve demokratske Vlade.

"”Građani na prvom mestu” postaće naše ključno načelo, negovanje dobrosusjedskih odnosa, bićemo kredibilan saveznik NATO-a i marljivo ćemo raditi na približavanju naše zemlje EU", obećava Radulović.

Đorđe Radulović (36) je diplomirani politikolog. Završio Fakultet političkih nauka u Podgorici, a govori engleski i ruski jezik.

U Ministarstvu spoljnih poslova radi od 2011. a februara ove godine imenovan je za direktora Direkcije za Evropsku uniju.

Bio je i zamenik ambasadora Crne Gore u Rumuniji.

Kurir.rs/CDM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track